Als specialist op het gebied van chronografen en technische horloges was Breitling aanwezig bij de mooiste momenten van de verovering van het luchtruim. Dit grote avontuur wordt nu voor het eerst tot in detail verteld in een prachtige nieuwe publicatie. Breitling The Book is gebaseerd op nieuw historisch onderzoek en geïllustreerd met meer dan 450 afbeeldingen, waaronder vele originele documenten. Het boek is een must-have voor iedere Breitling fan maar ook voor liefhebbers van chronografen, horlogeliefhebbers in het algemeen en liefhebbers van de luchtvaart.

Breitling The Book beschrijft 125 jaar passie voor chronografen en herinnert de lezer aan de cruciale rol die Breitling heeft gespeeld in de technische ontwikkeling van dit type horloge ? van de eerste zakhorloges gemaakt door Léon Breitling vanaf 1884 tot aan de ?instruments for professionals? van vandaag, via de uitvinding van de eerste onafhankelijke (chronograaf) drukker in 1915 , de splitsing van de ?start/stop? en ?reset? functie in 1923, de uitvinding van de tweede onafhankelijke drukker in 1934 en de eerste automatische chronograaf in 1969.


Breitling The BookDe verbondenheid tussen het merk en de luchtvaart vanaf de dagen van de grote luchtvaartpioniers komt ook uitgebreid aan bod. Een overzicht in woord en beeld geeft de lezer de mogelijkheid de beroemde boordchronografen te ontdekken waardoor Breitling een speciale plek verwierf in de cockpits van vliegtuigen vanaf de jaren 1930. Ook de ontelbare polsinstrumenten voor piloten passeren de revue, zoals de beroemde Navitimer uit 1952 die al snel cultstatus verwierf onder piloten over de hele wereld. De ontwikkeling van het nieuwe kaliber B01, het nieuwe in eigen huis ontworpen en gefabriceerde uurwerk dat Breitling dit jaar presenteerde, komt ook aan bod, wat het boek zeer up-to-date maakt.


Het boek is op levendige toon geschreven en is zeer goed gedocumenteerd. Het is beschikbaar in vijf talen: Frans, Engels, Duits, Spaans of Italiaans en kan voor ? 135,- via officiële Breitling dealers of online via www.breitling-the-book.com worden besteld.


Breitling The Book
door Hervé Genoud
336 pagina?s, gebonden, 24 x 30 cm
450 zwart-wit en kleuren illustraties
www.breitling-the-book.com