Tijdens Baselworld (van 18 t/m 25 maart a.s.) zal Hamilton haar nieuw pilotenhorloge, de Hamilton Khaki Pilot, officieel lanceren. Doordat bij de opmaak van de wijzerplaat slim gebruik is gemaakt van twee schalen, en daarboven op verschillende plaatsen opengelaten wijzers, is de Hamilton Khaki Pilot niet alleen stoer, maar ook extreem goed afleesbaar. En dat is niet alleen voor piloten erg handig.

De Hamilton Khaki Pilot komt in twee afmetingen met een zilveren of zwarte wijzerplaat. Er is een 46 millimeter brede automatische versie (ook verkrijgbaar met PVD-zwart stalen kast), en een 42 millimeter brede quartz versie. Bij de opmaak van de wijzerplaat en het ontwerp van de wijzers, is slim gebruik gemaakt van twee verschillende schalen. 46 mm PVD zwarte Hamilton Khaki PilotDe minutenwijzer, die langs de buitenste minuten- en secondenschaal loopt, is vanuit het midden van de wijzerplaat tot het begin van de urenschaal opengelaten, om zo het zicht op de omgekeerd opengelaten wijzer van de uren niet te belemmeren. In combinatie met het gebruik van lichtgevend Super-LumiNova® in de gesloten delen van de wijzers, is de Khaki Pilot op elk moment van de dag extreem goed afleesbaar. Daarnaast geeft deze opmaak ? en de keuze voor een niet te ver uitstekende en geschroefde kroon ? het horloge een duidelijk afwijkend uiterlijk ten opzichte van andere pilotenhorloges.


Het mechanische model is voorzien van het automatische ETA kaliber 2836-2 uurwerk, dat door de zichtbodem te bewonderen is.


42 mm Hamilton Khaki Pilot met stalen bandBeide modellen hebben saffier glas en een dag- en datumaanduiding . De horloges zijn tot 200 meter waterdicht en kunnen gekozen worden met verschillende kleuren lederen banden of een stevige stalen band.


De adviesverkoopprijs van het Hamilton Khaki Pilot 42 millimeter quartz model met lederen band is ? 375,- en met stalen band ? 425,-. De automatisch mechanische 46 millimeter uitvoering kost met een lederen band  ? 645,- en ? 695,- met een stalen band. De 46 millimeter PVD zwarte versie met zwart lederen band kost ? 745,-. Zie voor meer informatie en verkooppunten www.hamiltonwatch.com.