Blancier presenteert een zeer speciale militaire chronograaf: de Desert Wolf. Dit ?Support Our Troops" horloge werd door Blancier eigenaar Willem Kamerman bedacht en ontworpen met de Nederlandse strijdkrachten in het buitenland ? en Uruzgan in het bijzonder ? in het achterhoofd.

De duidelijke verwijzingen naar de Nederlandse missie in Uruzgan zijn in de Desert Wolf terug te vinden in de achtergrond van de wijzerplaat ? die als camouflage het bergachtige gebied rond Kamp Holland in zich verwerkt heeft gekregen ? en de coördinaten van Kamp Holland, die midden tussen het centrum van de wijzerplaat en de 12 uur staan weergegeven. Tevens ontbreekt de Nederlandse driekleur niet en is er veel gebruik gemaakt van de kleur oranje. Verder is bij het ontwerp van de Desert Wolf rekening gehouden met actief ?outdoor? gebruik. Door de kroon en de drukkers van de chronograaf aan de bovenkant van de kast te plaatsen (in plaats van aan de gebruikelijke rechter kant), zullen deze bij bewegingen van de pols niet hinderlijk in de hand drukken, of per ongeluk geactiveerd worden.


de Blancier Desert Wolf - klik aan voor een vergrotingDe 45 millimeter brede kast van de Blancier Desert Wolf is gemaakt van 316L staal, heeft een zwarte PVD afwerking en is voorzien van dubbelzijdig ontspiegeld saffier glas. De wijzers en indexeringen zijn lichtgevend door gebruik van oranje TriTec Super-LumiNova. Het horloge is tot 100 meter waterdicht en komt aan een 26 millimeter brede lederen band met zwarte gesp.


Blancier steunt met dit horloge ook de Anjerkinderen. Deze lotgenoten-organisatie is er voor kinderen van vaders en moeders met een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). De Anjerkinderen willen kinderen met soortgelijke problemen helpen, door jeugdkampen en speciale ervaringsuitwisselingsdagen te organiseren ? onder toeziend oog van gespecialiseerde hulpverleners, maar met de nadruk op samen leuke dingen doen.


De Desert Wolf heeft een levertijd van rond de 4 weken en kost ? 345,-. Blancier doneert per verkochte Desert Wolf ? 10,- aan de Anjerkinderen. Het horloge is direct via de speciaal voor dit horloge gemaakte website www.blancier.eu te bestellen.