Hamilton prijkte aan de polsen van onder meer Will Smith, Michelle Pfeiffer, Bruce Willis, Harrison Ford en Steve Martin, en schittert nu dus om de polsen van de regisseur, acteurs en actrices van ?Komt een vrouw bij de dokter?. Het van origine Amerikaanse horlogemerk Hamilton, heeft al sinds de jaren 1950 een hechte band met film, Hollywood, Hollywoodsterren en andere wereldberoemde entertainers. Hamilton’s filmcarrière begon onder water in The Frogmen, een film uit 1951 over een onderwater explosieven-opruimingsdienst. Maar Hamilton begaf zich ook al snel in de ruimte (2001: A Space Odyssey uit 1968) en in alle mogelijke films, van actie tot komedie. De lijst is lang, maar het is noemenswaardig zijn gastoptredens van een Hamilton aan de pols van Matt Damon in The Talented Mr Ripley (1999) en Bruce Willis in Die Hard 4.0 (2007). Vanuit de langdurige relatie met film heeft Hamilton in 2003 bovendien de ‘Hamilton Behind The Camera’s Awards’ in het leven geroepen, waarmee o.a. filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, kostuumontwerpers en choreografen geprezen worden.
Komt een vrouw bij de dokter
Reinout Oerlemans debuteert als regisseur met de verfilming van het succesvolle boek van Kluun; een schaamteloos en aangrijpend verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend en tegelijkertijd een ode aan de liefde; met o.a. Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver, Pierre Bokma, en Jeroen Willems beschikte Oerlemans over een absolute sterrencast. Alle acteurs hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de toneel- en filmwereld. Oerlemans’ productiemaatschappij Eyeworks produceerde de film, die opgenomen werd in onder meer Amsterdam, Los Angeles, Parijs en Bora Bora. Het boek verscheen in 2003 en bleek een bestseller: in Nederland zijn 800.000 exemplaren verkocht. Het boek is de langstlopende titel op de bestsellerlijst en werd vertaald in 26 talen.
Horloges in films
Over de hele wereld houden horlogefanaten bij welke horloges gedragen worden in films. Omdat vooral van vroegere films vaak niet bekend was welke horloges gedragen werden, is het een uitdaging om uit te vinden welk horloge in welke film te zien is. Sean Connery droeg in de eerste James Bond nog het horloge van de regisseur (een Rolex, er was simpelweg niet over dit detail nagedacht), maar vandaag de dag heeft Bond een vaste horlogemaker in Omega. Vaak droeg een acteur ook zijn eigen horloge in een film en maakte sommige horloges zo legendarisch. De laatste jaren werd het horloge een steeds belangrijker onderdeel van een personage en ook in commercieel opzicht groeide het horlogemerk uit tot een volwaardig partner van filmproducties. Wie een lijst aanlegt van horlogemerken in films, zal zien dat Hamilton daarop zeer hoogt scoort en in alle decennia sinds 1951 ruimschoots vertegenwoordigd is. Twee goede websites met lange lijsten met films, acteurs en horloges zijn Heliosz Movielist en (met screenshots) Watchesinmovies.info. Ook Horloge.info berichtte al eerder over ?Horloges in Films?.
De film ?Komt een vrouw bij de dokter? zal vanaf 26 november 2009 in de Nederlandse bioscopen te zien. Zie voor meer informatie: www.komteenvrouwbijdedokterdefilm.nl.