Raymond Weil breidt de mechanische Freelancer-collectie uit met de Freelancer Date Chronograph, een roségouden Chronograaf met datumaanduiding. Het horloge kenmerkt zich door zijn geraffineerde eigen vormgeving en de toepassing van hoogstaande uurwerktechnologie. Het resultaat: een verfijnde en elegante chronograaf, typisch voor Raymond Weil.

De Freelancer Date Chronograph in rosé goud is spannend op het eerste gezicht: hij combineert een sobere matzwarte wijzerplaat met een 42 millimeter brede kast van geborsteld en gepolijst 18-karaats rosé goud. Bovendien zorgen de scherp gesneden opgelegde uuraanduidingen en de verzonken ronde subwijzerplaten nog eens voor een extra intrigerend contrast. Bij dat alles verleent de dubbele datumaanduiding op 3 uur het bijzondere ontwerp een onmiskenbare dynamiek.


De drie subwijzerplaten zijn medebepalend voor het krachtige uiterlijk van de Freelancer Date Chronograph. De kleine wijzerplaatjes zijn door de vormgeving qua functie duidelijk gescheiden. De (gewone) secondeaanduiding bij 9 uur valt op door zijn roségouden afwerking en dito schroef. De chrono-minuten- en chrono-urenwijzerplaat, bij respectievelijk 12 en 6 uur, geven samen met de grote centrale chrono-secondewijzer de chronograaffunctie vorm.


Het mechanische uurwerk met automatisch opwindmechanisme heeft een gangreserve van 46 uur en is zichtbaar door het saffier glas in de geschoefde bodem. Het nieuwe model is tot 100 meter waterdicht en heeft boven de wijzerplaat dubbelzijdig ontspiegeld saffier glas. Het wordt standaard geleverd met een bruine band van alligatorleer met zadel-stiksel. Het draagcomfort wordt verhoogd door de vouwsluiting met het unieke dubbelklik-veiligheidsmechanisme.


De Raymond Weil Freelancer Date Chronograph in rosé goud kost ? 9.250,-. Zie voor verkoopadressen de website van Raymond Weil of bel met Martinshof: 088 ? 655 04 55.