Alpina presenteert met de nieuwe Extreme Chrono Double Digit het meest discrete ontwerp sinds de overname door het Nederlandse echtpaar Peter en Aletta Stas in 2002. Deze automatische chronograaf van het horlogemerk ? met zetel in Plan-les-Ouates, een buitenwijk van Genève ? heeft zelfs een haast klassiek ogende kast en wijzerplaat met bi-compax indeling.

Het ?extreme? in de naam zou echter niet op zijn plaats zijn als het horloge daadwerkelijk klassiek zou zijn. Het horloge is dan ook extreem groot, met een forse 46 millimeter brede kast, en heeft een wijzerplaat met eveneens grote, tweecijferige indexen langs de rand. Zowel de kast als de wijzerplaat zijn in twee versies verkrijgbaar. De kast is er in staal of zwart PVD staal met beide een zwart PVD gecoate bezel, die met 6 Alpina schroeven is bevestigd. De wijzerplaat is er in mat ?full black? voor de stylisten, of in zwart met rode chronograaf subwijzerplaten voor perfecte afleesbaarheid.De tellers van de chronograaf zijn perfect gebalanceerd in het centrum van de wijzerplaat, waarin een venster de datum laat zien. Het automatische chronografen kaliber AL-850 heeft een zwarte PVD rotor met daarop het logo van Alpina en is zichtbaar door de saffierglazen zichtbodem. Al met al is de langverwachte Extreme Chrono Double Digit, ondanks de licht klassiek inborst, een waardige toevoeging aan de Alpina Extreme serie.


De verkoopprijs van de Alpina Extreme Chrono Double Digit is (in tegenstelling tot de eerder foutief gepubliceerde prijs) ? 2.330,- met de stalen kast en ? 2.640,- met PVD zwart gecoate kast. Zie voor verkoopadressen de website van Alpina en kijk voor meer nieuws en informatie over het merk op Horloge.info/Alpina..