Glashütte Original presenteert tijdens Baselworld een aantal nieuwe modellen. Het meest opvallend zijn waarschijnlijk de Senator Diary en PanoMaticCounter XL. De Senator Diary heeft als nieuwtje dat de alarmfunctie tot 30 dagen vooruit kan worden ingesteld, de PanoMaticCounter XL heeft een handmatige op- en aftelfunctie.

Om te beginnen met de esthetisch prachtige Senator Diary, het is voor het eerst dat de alarmfunctie van een mechanisch horloge tot 30 dagen vooruit kan worden gezet. Glashütte Original stelt zelf al de vraag: ?waarom?? Om de vraag gelijk zelf te beantwoorden:
Stel u heeft een zeer drukke dag en de komende week ziet er al net zo vol uit. Sterker nog, de hele komende maand staat uw agenda vol met afspraken. Zo veel te doen en maar zo weinig tijd? Maar er is één afspraak, die u absoluut niet wilt vergeten. Een bepaalde dag, een bepaald tijdstip waarop u absoluut ergens moet zijn. Denk er eens over na, welke gelegenheid de komende maand betekent het meeste voor u (of iemand in uw directe omgeving)? Het antwoord weet u. En daarom heeft Glashütte Original de Senator Diary ontwikkeld.


Glashütte Original PanoMaticCounter XLDe uitleg van het nut van de telfunctie van de PanoMaticCounter XL is wat minder overtuigend. Aan de linker kant van de wijzerplaat is een venster geplaatst waarin men tot 99 kan tellen. Door een knop aan de rand van de kast bij 9 uur in te drukken, springt de teller een plaatsje vooruit. Men kan ook met een druk op de knop bij 8 uur het getal een plaatsje terug doen springen. Heeft men genoeg geteld, kan men via de knop bij 10 uur het getal op nul stellen. Het antwoord op de vraag ?waarom??:
Het aantal (doel)punten dat uw favoriete team heeft gescoord, het aantal keren dat u aan uw geliefde dacht, het aantal mechanische horloges in uw collectie, het aantal woordjes dat uw baby kan zeggen? Wat wel erg plezierig is, is het esthetische aspect van de functie. Door de aanwezigheid van het venster en de drukkers is het horloge bijna perfect symmetrisch. Het tel-venster staat precies tegenover het venster van de panorama datum. De ronde fly-back chronograaf secondewijzerplaat met aan weerskanten de kleine seconde en 30 minutentellen (waarvan de indexering voor de afleesbaarheid is gedraaid) en daaronder de tijd versterken dit aspect.


Glashütte Original Caliber 100-13Twee esthetisch prachtige horloges met ? zoals men van Glashütte Original mag verwachten ? ook prachtige uurwerken. In de Senator Diary, die in een stalen versie met zwarte wijzerplaat of een gouden versie met witte wijzerplaat verkrijgbaar is, zit het nieuwe automatische Glashütte Original Caliber 100-13, een combinatie van de bestaande 100-03 met de toevoeging van de alarmfunctie, dat uit 600 onderdelen bestaat. In de PanoMaticCounter XL zit het nieuwe Glashütte Original Caliber 96-01, een klassiek kolomwiel chronografenuurwerk, dat gebaseerd is op Caliber 95.


De Glashütte Original Senator Diary heeft een verkoopprijs vanaf ? 14.600,-, de PanoMaticCounter XL komt op ? 19.000,-. Kijk voor meer informatie over het merk en verkooppunten op de website van Glashütte Original.


Een paar weken terug gaf Glashütte Original Horloge.info al een preview van andere modellen die tijdens Baselworld worden gepresenteerd. Deze kunt u bekijken in ons artikel ?Glashütte Original – Senator Sixties Panorama Date & PanoMaticLunar XL?.