De vorig jaar tijdens Baselworld door Seiko geïntroduceerde exclusieve collectie luxehorloges Ananta (Sanskriet voor oneindig), krijgt er dit jaar op Baselworld drie nieuwe modellen bij. De Ananta collectie bestaat uit modellen voorzien hoge kwaliteit mechanische uurwerken en modellen met Spring Drive. Ze zijn bedoeld voor mensen die horlogemaken op hoog niveau weten te waarderen en worden ook in Europa verkocht.

De kasten van de Ananta horloges zijn gemaakt en gevormd volgens het principe van Katana. Katana (Japans voor ?lang zwaard?) is een eeuwenoude vorm van handmatig zwaarden smeden, die ruim 800 jaar geleden werd ontwikkeld in Japan. Katana zwaarden hebben een gebogen blad met de snede aan één kant. De legendarische scherpte komt voort uit het gebruik van een uniek soort staal en eenKaliber 5R67 uurwerk van de Seiko Spring Drive Moon Phase bepaalde manier van smeden, die door de eeuwen heen is doorontwikkeld. Kantana zwaarden worden nog steeds gemaakt en worden geprezen voor hun schoonheid en precisie.


Het eerste nieuwe model is de Spring Drive Moon Phase (zie foto boven). Horloges met een Spring Drive uurwerk zijn herkenbaar aan de secondewijzer, die zich niet met kleine stapjes, maar echt glijdend voortbeweegt ? net als de beweging van de planeten, en in dit geval de maan. De Seiko Spring Drive Moon Phase (ref. SNR023) is voorzien van het kaliber 5R67 uurwerk, gevat in een stalen kast met saffierglazen zichtbodem. Ook het glas boven de wijzerplaat is van saffier glas, met een antireflectieve coating. Het horloge komt aan een stalen band met vouwsluiting en heeft een aanbevolen winkelverkoopprijs van ? 4.000,-.


Seiko Spring Drive Chronograph SPS011Ook voorzien van een Spring Drive uurwerk (kaliber 5R86), is de Spring Drive Chronograph SPS011. Dit horloge is gemaakt van titanium, een metaal net zo sterk als staal, maar met maar 60% van het gewicht. Omdat deze chronograaf ook een Spring Drive uurwerk heeft met een chrono-secondewijzer met de kenmerkende glijdende eigenschap, geeft deze bij het stoppen van een tijdmeting de exact verstreken tijd aan, en niet de meest dichtstbijzijnde fractie van een seconde ? waardoor de tijdmeting extra accuraat is. De SPS011 heeft een gangreserve aanduiding, saffier glas zowel boven de wijzerplaat als in de zichtbodem, en komt aan een titanium band met vouwsluiting. Het horloge zal in een gelimiteerde oplage van slechts 150 stuks worden geproduceerd en heeft een aanbevolen verkoopprijs van ? 6.300,-.


Seiko Automatic Chronograph SRQ009Het laatste nieuwe model uit de Ananta collectie is de Automatic Chronograph SRQ009. In dit horloge huist het gevierde 8R28 kaliber chronografenuurwerk met kolomwiel en verticale koppeling. Het stelt de drager in staat tijden te meten tot maximaal 12 uur en heeft een gangreserve van 45 uur. Om het sportieve karakter van deze van titanium gemaakte chronograaf te verhogen, is het voorzien van een carbonvezel wijzerplaat. Ook dit horloge heeft saffier glas boven de wijzerplaat en in de zichtbodem en een titanium band met vouwsluiting. De aanbevolen verkoopprijs is ? 3.900,-.


Voor meer informatie over Seiko zie www.seiko.nl. Voor verkooppunten kunt u kijken bij de ?Store Locator? op de speciaal voor de Ananta collectie gemaakte website www.seiko-ananta.com.