De maan draait in 29,5 dag om de aarde ? een periode die we door de regelmaat niet alleen kunnen volgen, maar ook in kaart kunnen brengen. Frederique Constant?s nieuwe ?Moon Timer? brengt een ode aan deze regelmaat door de fases van de maan weer te geven in een subtiele display op de wijzerplaat op 6 uur.

Wie staart er niet van tijd tot tijd naar de maan? Op een heldere avond is het rustgevend een mooie sterrenhemel af te zoeken, met als meest opvallende object het vertrouwde gezicht van de maan. De meeste mensen denken dat fases van de maan worden veroorzaakt doordat de aarde het licht van de zon blokkeert, en zo een schaduw werpt op het oppervlakte van de maan. Dit klopt echter niet ? de fase van de maan die wij zien, is afhankelijk van de hoek waaruit wij naar de maan kijken, terwijl deze (vol) door de zon wordt beschenen.Het nieuwe horloge van Frederique Constant laat de fases van de maan exact zien, aangedreven door het automatische kaliber FC-330 uurwerk, dat door de zichtbodem te zien is. Het klassieke design past fraai bij de klassieke complicatie ? die ook nog vergezeld wordt door een datumaanduiding via een wijzer vanuit het centrum van de wijzerplaat.


Frederique Constant Moon Timer


De Frederique Constant Moon Timer zal vanaf eind mei in de winkels verkrijgbaar zijn en komt in verschillende wijzerplaatvarianten met lederen of stalen band. Het horloge kost, afhankelijk van de uitvoering, tussen de ? 1.495,- en ? 1.695,-. Kijk op Horloge.info/Frederique-Constant voor meer nieuws en informatie of bezoek Frederique-Constant.com.