Het Duitse horlogemerk MeisterSinger begon in 2004 met het maken van een jaarlijkse Limited Edition, speciaal voor haar Nederlandse fans. De verbinden factor van alle Limites tot nu toe, is dat de kroon aan de linker kant zit. Zo ook bij de editie 2012, die voor de gelegenheid ook nog eens indexeringen per kwartier telt. En dat maakt het horloge met slechts één wijzer tot het ultieme onthaast-horloge.

MeisterSinger horloges staan bekend (en zijn populair geworden) door het hebben van slechts die ene wijzer: een verlengde urenwijzer, waardoor het exact afmeten van de tijd niet heel voor de hand liggend is. Maar dat maakt ook niet uit ? de liefhebber van MeisterSinger moet zich kunnen veroorloven er wel eens 5 minuten naast te zitten. Met de nieuwe Limited is de kans hierop nog wat groter, omdat de indexering (normaal per 5 minuten) per kwartier is ingedeeld.


De MeisterSinger NL Limited van 2012 kent nog een paar unieke eigenschappen: om te beginnen is dit het eerste model uit de No.3 serie met een datumfunctie. Uniek is ook de opmaak van die datum: op de eerste van de maand zal de datum in goud verschijnen, op een achtergrond van rood, wit en blauw ? op alle andere dagen zwart op wit. De gebroken witte wijzerplaat kent verder urenaanduidingen in blauw met een gouden 12. Het stalen horloge meet 43 millimeter en heeft een zichtbodem waardoor het automatische kaliber SW-200 Sellita uurwerk te zien is.De NL Limited wordt in een oplage van 112 stuks uitgebracht en is alleen verkrijgbaar bij de Nederlandse dealers. Dit gegeven maakt het horloge extra gewild, zelfs voor verzamelaars ver buiten Europa ? waardoor naar verwachting ook de 2012 uitvoering van de MeisterSinger NL Limited snel uitverkocht zal zijn. De prijs van het horloge is  ? 1.398,-. Kijk voor verkooppunten rechts bovenaan dit artikel en bezoek Horloge.info/MeisterSinger en MeisterSinger.de voor meer nieuws en informatie.