Het Nederlandse horlogemerk TW Steel (The Watch in Steel) heeft vier nieuwe modellen gelanceerd, voorzien van een stalen horlogeband en een 40 millimeter brede kast. De nieuwe modellen nemen een unieke plaats in binnen de collectie van het horlogemerk, dat hiermee voor het eerst ronde horloges maakt met een kastdiameter kleiner dan 44 millimeter.

TW Steel betrad in 2005 de horlogemarkt met horloges die opvielen door de übergrote afmeting. Het merk creëerde hiermee een trend en werd er in hoog tempo groot mee ? zo groot zelfs, dat TW Steel al enkele jaren sponsor kan zijn van één van de Formule 1 teams (Lotus F1). De nieuwe modellen uit de Canteen Style collectie zijn daardoor extra opvallend: de 40 millimeter kastdiameter (zonder de kroon mee gemeten) is voor ronde horloges van het merk een noviteit en maakt ze toegankelijker voor mensen met een smallere pols en mensen die niet van al te grote horloges houden.


De vier horloges zijn allen voorzien van een stalen band, wat voor deze collectie ook nieuw is. De TW300 (foto boven) is een driewijzer horloge (tijd in uren, minuten en secondes), voorzien van een zwarte wijzerplaat en stalen kast. De bezel en middelste schakels van de horlogeband zijn uitgevoerd in glanzend (gepolijst) staal terwijl het overige staal mat (geborsteld) is.
De TW301 is een chronograaf met een Miyota kaliber OS20 uurwerk. De kenmerkende zwarte wijzerplaat wordt begrensd door een stalen bezel met in zwart gegraveerde tachymeterschaal. Het complete horloge, inclusief de stalen band, is van geborsteld RVS.


vlnr: TW301, TW302 en TW303 - klik aan voor een grotere afbeelding


De TW Steel TW302 is een damesmodel, dat opvalt door de 46 Swarovski kristallen rondom de stalen kast en de elegante parelmoeren wijzerplaat met de opgelegde cijfers en indexen. Ook dit model heeft de combinatie van gepolijst en geborsteld staal, zoals de TW300 en is een driewijzer horloge.
De TW303 sluit de reeks af met een PVD rosé goud stalen kast, horlogeband en wijzerplaat, welke is voorzien van opgelegde stalen cijfers en indexen. Het driewijzer horloge heeft als uurwerk de Miyota kaliber 2115, die ook in de TW300 en TW302 zit en deelt ook de geborstelde en gepolijste afwerking.


De vier nieuwe TW Steel Canteen Style modellen zijn waterdicht tot 100 meter en kosten tussen de ? 299,- en ? 379,-. Kijk op Horloge.info/TW-Steel en TWSteel.com voor meer nieuws en informatie.