Ontworpen door vrouwen vóór vrouwen; in alle bescheidenheid, maar wie zou het (nóg) beter kunnen? Klassieke elegantie, sensueel doch gesofisticeerd, sexy in elk detail? de collectie Ladies Automatic van Frédérique Constant straalt vrouwelijkheid tot op het bot uit. Met doorgedreven passie voor kwaliteit en oog voor detail zijn deze mechanische schoonheden tot leven gekomen, om aan de verwachtingen van de vrouw van vandaag te mogen voldoen, en dat is er niet zomaar één.

De collecties ?Ladies Automatic Double Heart Beat?, met de bekende vervlochten harten op de wijzerplaat, en ?Love Heart Beat? met het woord ?Love? in diamanten over de wijzerplaat slingerend, doen al menig vrouwenhart sneller slaan. ?Ze zijn allemaal zo mooi meneer?, dus maken we een keuze voor deze rubriek; ons oog valt op het model ?Ladies Automatic?, zonder meer.


Frédérique Constant FC-303CHD2P4Tien diamanten sieren de parelmoeren wijzerplaat, behalve slechts daar waar de Romeinse 12 prijkt en de datum ter hoogte van de zes te lezen is. Maar geen zusje van voornoemde modellen zonder dat er ook harten in het ontwerp verwerkt zouden zijn; in het midden van de wijzerplaat vinden we het symbool van de liefde in een guilloché-patroon terug. Zowel de rosé vergulde horloges (in wit en chocoladekleur) als de staalkleurige uitvoering is met diamanten bezette lunet verkrijgbaar. De kroon met cabochon is een mooie afwerking aan de kast. Elegante satijnen horlogebandjes in chocoladekleur, wit en zwart passen als gegoten bij deze sublieme dameshorloges.
Maar net zoals we bij de verovering van een mooi kledingstuk ook even de kwaliteit nader bekijken, lichten we dit bij deze natuurlijk ook graag toe; de kast bestaat uit roestvrij staal, al dan niet met een laagje rosé goud. Met 34mm in doorsnee en 10mm dikte is deze ronde kast een tikje stoer maar blijft resoluut elegant. Dankzij saffierglas zullen krassen de blik op de prachtige wijzerplaat nooit verdoezelen. En het horloge tikt dankzij een automatisch uurwerk, zoals het hoort in een horloge van klasse, dat ook door de zichtbodem te bekijken is.


Frédérique Constant FC-303WHD2PD6Het design van de collectie is hedendaags, maar de Frédérique Constant Ladies Automatic horloges vinden ongetwijfeld hun plaats tussen de ?gevestigde waarden? dankzij het mechanische uurwerk van hoogwaardige kwaliteit. Een puur dameshorloge, met alle troeven waarvan vrouwen sterretjes in de ogen krijgen.
Maar wat nóg mooier is, dames ? of geliefden, die overwegen zulk moois cadeau te geven ? is dat bij aankoop van élk horloge uit de Frédérique Constant Lady Automatic collectie een levensreddende hartscan voor een kind mogelijk gemaakt wordt. Dankzij donaties aan The Internationals Children?s Heart Foundation en The American Heart Association, maken kinderen met levensbedreigende hartaandoeningen meer kans op een gezond leven. Een geschenk met een extra boodschap.


De Ladies Automatic horloges van Frédérique Constant variëren in prijs van ? 1.350,- tot ? 2.550,-. Zie voor meer informatie en nieuws Horloge.info/Frédérique-Constant en www.frederique-constant.com.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn.