Horlogemagazine Horloge.info heeft op 1 november het statistische jaar er op zitten en we maken dan altijd voor onszelf (en een ieder die het weten wil) de balans op. We kunnen niet anders concluderen dat het afgelopen jaar weer een buitengewoon succesvol jaar is geweest: over de periode 1 november 2009 tot en met 31 oktober 2010 werd Horloge.info 316.035 keer bezocht. Afgezet tegen de 195.978 bezoeken het jaar ervoor heeft Horloge.info het wederom boven verwachting goed gedaan.

Bezoeken, bezoekers, pageviews?
Achter de schermen van Horloge.info draait Google Analytics, een betrouwbare bron om er achter te komen hoeveel bezoekers een website trekt, waar deze mensen vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Bij statistieken is het begrip van een aantal termen van belang om ze juist te kunnen lezen. Een website heeft bezoeken, bezoekers en pageviews. De ?bezoeken? zijn het belangrijkst, aan de hand hiervan kan worden opgemaakt hoeveel keer een website is bezocht. Horloge.info had van 1 november 2009 tot en met 31 oktober 2010 316.035 bezoeken. Vrijwel het hele jaar heeft Horloge.info qua bezoeken een stijgende lijn laten zien. Afgelopen maand oktober 2010 noteerde Horloge.info een recordaantal van 30.672 bezoeken, terwijl in oktober 2009 dat nog 23.808 bezoeken waren (toen overigens ook een record).


bezoekn aan Horloge.info per maand


De term ?bezoekers? is ook van groot belang, hiermee kan worden gemeten hoe groot het bereik van een website is. Horloge.info had 197.474 unieke bezoekers in de afgelopen 12 maanden (124.768 het jaar daar voor), afgezet tegen het aantal bezoeken een fors aantal. Dan zijn er nog de pageviews, die nog wel eens per abuis als ?bezoekersaantallen? worden opgegeven. Pageviews zijn echter de paginaweergaves van een website. Een bezoeker die tijdens een bezoek door een website ?bladert? zorg per bezochte pagina voor een view en kan zo dus voor vele pageviews per bezoek verantwoordelijk zijn. Horloge.info had 851.544 pageviews.


Google
Horloge.info dankt een groot deel van de bezoekersaantallen aan de zeer goede en zeer diepe indexering in zoekmachine Google. Een flink aantal bezoekers kom dan ook direct op een specifieke pagina binnen de website binnen en niet op de homepage. Onze lezer bezoekt direct de pagina met de gezochte info(rmatie) over een horloge(merk), waarmee het doel van Horloge.info bereikt is.


Partners
Horloge.info heeft sinds een paar maanden een partnerprogramma, waaraan al een flink aantal horlogemerken deelnemen. Dit partnerprogramma zorgt ervoor dat merken en hun verkooppunten gedurende het jaar optimaal naar voren komen op Horloge.info. Het succes van Horloge.info en het partnerprogramma gaat hand in hand.


Voor meer informatie over Horloge.info kunt u contact opnemen met de uitgever van Horloge.info; De Keizer Media, via telefoonnummer 010 – 241 76 29.