Tijdens horlogebeurs Munichtime, presenteerde Stefan Kudoke zijn nieuwste met de hand gemaakte creatie: de KudOktopus. Nomen est omen en daarom vindt men een octopus plastisch verwerk door het geskeletteerde en met de hand gegraveerd uurwerk.

De octopus is verpakt in een laag rosé goud en heeft wit rhodium zuignappen. De rest van het uurwerk, als ook de raderen zijn gegalvaniseerd in zwart rhodium, waardoor een bijzonder en fraai contrast ontstaat. Onder enkele van de meest prominente tentakels beweegt de balans heen en weer, als een gevangen prooi die vecht voor z?n laatste kans. Uiteindelijk houdt KudOktopus alles in het horloge in z?n greep, behalve de tijd.


De KudOktopus heeft met 18.000 bewegingen per uur een kracht die 46 uur aanhoudt. Het diertje zit echter gevangen in een 42 millimeter brede roestvrijstalen kast, met saffier glas boven en onder om ?m goed in de gaten te kunnen houden. Een alligator band legt de KudOktopus uiteindelijk aan de pols vast. Het tamme diertje kost ? 7.990,-. Voor meer informatie en verkoop zie www.kudoke.de.