Frédérique Constant presenteert ? als Pre-Baselworld nieuwtje ? de lancering van een serie horloges voor jonge heren in de leeftijdscategorie 12 tot 16 jaar. Onder de alles zeggende slogan ?Why wait?? zal er een collectie opgebouwd worden met automatische en quartz uurwerken. Als eerste komt het Zwitserse merk ? met Nederlandse eigenaren ? met een eigentijds automatisch horloge met een winkelprijs van ? 550,-.

Op de handige nieuwe website junior.frederique-constant.com kunnen vaders (of junioren zelf) een eigen Frédérique Constant Junior samenstellen. Via een speciaal ontwikkelde toepassing kan ook een persoonlijke boodschap of een naam op de bodem van het horloge worden toegevoegd, waardoor het horloge ideaal is als geschenk voor een bijzondere gelegenheid. Als men klaar is met het samenstellen, wordt er een pdf gemaakt die kan worden opgeslagen en uitgeprint voor een bestelling ? en vervolgens productie van het horloge.


de achterkant van de automaat met "open hart" en inscriptieDe eerste volledige collectie zal bestaan uit een automaat met datum, een quartz chronograaf en een quartz met dag en datum. De stalen kast bestaat uit drie delen en heeft een diameter van 38 millimeter, antireflectief saffier glas en (bij de automaat) een venstertje in de zichtbodem waardoor het ?kloppende hart? van het uurwerk te zien is. Er is keuze uit een verzilverde of zwart gegalvaniseerde wijzerplaat met opgelegde indexen, met lichtgevend Super-LumiNova op en bij de uren en in de wijzers. Aan het horloge kan gekozen worden voor een bruin of zwart lederen band of een geheel stalen band.


Met de Junior lijn komt Frédérique Constant met een geweldig idee voor vaders die hun zoon iets bijzonders willen geven, in een prijsklasse die zeer betaalbaar is. Peter Stas, de Nederlandse eigenaar van Frédérique Constant: ?Ik ben er van overtuigd dat vaders hun zonen graag een horloge willen geven dat verder gaat dan het plastic spul dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is?.


Kijk op Horloge.info/Frédérique Constant voor meer nieuws een informatie over het merk.