Edox heeft een nieuwe Class-1 Chronoffshore Limited Edition ontwikkeld, geïnspireerd op de duizelingwekkende en fascinerende dynamiek van de Class 1 Powerboat racing ? de Formule 1 van de oceaan ? waarvan het merk de officiële tijdmeter is. De nieuwe chronograaf/duiker beschikt over alle praktische functies en technische specificaties van een sporthorloge en is gelimiteerd tot 250 stuks.

Het alleen al optisch indrukwekkende horloge is niet alleen als tijdmeter maar ook als duikhorloge te gebruiken, met functies die voor de hand liggen als de drager het water op wil met een snelle boot, maar aan het einde van de rit ook een frisse duik wil kunnen nemen in de lonkende zee. Zo is het horloge uitgerust met het mechanische Edox 011 uurwerk, gebaseerd op de betrouwbare Valjoux 7750 automaat, die via de subwijzerplaten en de centrale secondewijzer kan meten hoe lang en hoe snel er gevaren is. De eenzijdig draaibare duikring uit een combinatie van staal en keramiek zorgt, ervoor dat het horloge ook onder water kan worden gebruikt, om te zien wanneer het verstandig is weer naar boven terug te keren. De diepte kan men in ieder geval opzoeken: met een waterdichtheid van 500 meter is het horloge beter bestand tegen druk dan de eigenaar.


Edox Class-1 Chronoffshore Limited EditionDe zwarte wijzerplaat van carbon, voorzien van blauwe details, versterkt het algemene beeld van het nieuwe model en benadrukt de krachtige mannelijkheid en robuustheid. De comfortabele zwart rubberen band, waarover ook de andere horloges in de Class-1 collectie beschikken, zorgt voor optimaal draagplezier, ook voor de meest veeleisende sporters.


De Class-1 Chronoffshore Limited Edition (ref. 01111 NBU) heeft een kast gemaakt van keihard 316L staal, met een diameter van 43 millimeter. Het is voorzien van krasbestendig saffierglas met anti reflectieve coating. De verkoopprijs is ? 2.895,-. Voor meer nieuws en informatie over Edox zie Horloge.info/Edox en www.edox.ch. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met S. Weisz uurwerken: tel 020 ? 679 46 33.