Sneakerboetiek Oqium, met vestigingen in Rotterdam, Parijs en Barcelona, presenteert in samenwerking met G-Shock een eigen limited edition van het populaire Casio model uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het G-Shock ?DW-5600E Oqium? horloge wordt gepresenteerd tijdens een Air Jordan Spizike Party op 26 juni 2010 in Rotterdam.

Oqium is vooral bekend om de exclusieve verkoop van onder andere limited edition Nike- en Air Jordan-sneakers. Het unieke G-Shock Oqium-horloge is in een oplage van slechts negentig stuks gemaakt en zal verdeeld over de drie winkels van Oqium worden verkocht, dertig stuks per filiaal. Op 26 juni om 11:00, tijdens de Air Jordan Spizike Party in de winkel aan het Grotekerkplein 103, zullen de eerste 20 stuks worden aangeboden, een uur later gaan de laatste 10 Nederlandse exemplaren via de online winkel in de verkoop. De horloges kosten ? 139,99 per stuk.


G-Shock OqiumG-Shock stond in de jaren 1980 al bekend om unieke uitgaven van het schokbestendige horloge, vaak in samenwerking met designers, beroemdheden en bekende merken. Sinds 2009 G-Shock opnieuw de wereld veroverd, zijn ook de limited editions weer in trek. Uniek aan de Oqium uitgave is dat het de eerste keer is dat een Nederlandse winkel samenwerkt met G-Shock. Daarnaast is de G-Shock DW-5600E branded in de retrostijl van de bijzondere sneakerboetiek. Het draait hierbij vooral om de details: op de horlogeband staan aan de ene kant het logo van Oqium en aan de andere kant de twee herkenbare beeldmerken die Oqium karakteriseren.


Uiteraard blijven de robuuste eigenschappen van de G-Shock ook in dit model behouden, zoals de schokbestendigheid, tot 200 meter waterdichtheid en achtergrondverlichting om in het donker de tijd te kunnen lezen. Zie voor Oqium www.oqium.nl en Casio?s G-Shock www.g-shock.eu/nl voor meer informatie.