Een ?one-of-a-kind? dameshorloge symboliseren en een gezicht geven vraagt om een bijzondere persoonlijkheid. Laat haar onweerstaanbaar mooi zijn, elegant, getalenteerd?in één woord briljant. Jaeger-LeCoultre vond haar muze in Diane Kruger; ballerina, model en actrice. Met ontelbare foto?s in magazines en meer dan 30 films op haar palmares kan gesteld worden dat showbizz een ster rijker is. Diane Kruger heeft niet veel extra?s nodig om nog méér te schitteren, maar Jaeger-LeCoultres Reverso Lady Ultra Thin rond haar ranke pols is toch wel een mooie toets. Op zijn minst.

Oorspronkelijk ontworpen in 1931 voor Britse polo-spelende legerofficieren, was de Reverso een horloge met een kast die kan omdraaien om zich op die manier te beschermen tegen impact van buitenaf, waarbij tegelijkertijd de achterzijde (met mogelijke persoonlijke gravure) aan het daglicht getoond werd. Al gauw werd Jaeger-Lecoultre?s Reverso een must-have die zich aantrekkelijk toonde tot ver buiten de polo-velden. Sindsdien ontwikkelde zich ook een vrouwelijke versie van het Art Deco geïnspireerde horlogeconcept en dat maakte de weg vrij voor bijzonder esthetische modellen, als het ware ?tijdweergevende? juwelen. Na talloze variaties op het oorspronkelijke horlogemodel, is de Reverso uitzonderlijk uniek gebleven ondanks de veelvuldige interpretaties, zelfs in die mate dat dit horloge verworden is tot het cultmodel van Jaeger-LeCoultre, één van ?s werelds meest gerenommeerde horlogehuizen.


Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Lady Ultra Thin in staalVoor de 80e verjaardag van deze bijzondere creatie, brengt Jaeger-LeCoultre hulde aan vrouwelijkheid door de introductie van de Grande Reverso Lady Ultra Thin; een bijzonder dameshorloge dat de essentie van de Reverso-persoonlijkheid belichaamt; nl. een huwelijk tussen traditie en stijl. Ondanks de revisie van de oorspronkelijke Reverso naar de vrouwelijke spin-off, is het design van die laatste onmiskenbaar? herkenbaar. Elk detail is zogezegd ?vervrouwelijkt?, net iets fijner, iets zachter, iets ronder, iets eleganter. En om het bovendien extra comfortabel om dragen te maken, is de New Grande Reverso Lady Ultra Thin extra dun gemaakt (2.94 mm dikte), extra licht en zacht gebogen om mooi rond de fijnere damespols te passen. Dames beschouwen hun horloge tegenwoordig hoe langer hoe meer als een stijlaccessoire, net als een designer handtas of elegante schoenen. En we zijn allemaal graag uniek in onze stijl; wat past er dan nog beter dan een gepersonaliseerd horloge dat de initialen, een tekening of een geheim symbool draagt?


Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Lady Ultra Thin in roze goudMaar laten we niet vergeten dat ? ondanks het uiterlijk ? een horloge nog altijd een functioneel ding is dat in dit geval uiteraard uit de meest exquise materialen vervaardigd is. De kast is verkrijgbaar in staal of 18-karaat roze goud en huist een Jaeger-LeCoultre kaliber 846 mechanisch uurwerk of een Jaeger-LeCoultre kwarts uurwerk. De Grande Reverso Lady Ultra Thin is er tevens in 18-karaat roze gouden versies verrijkt met diamanten en een edelsteen in de kroon. Of nu afgewerkt met een leren horlogebandje ? keuze te over uit een waaier van texturen en kleuren ? of een stalen armband; the Grande Reverso Lady Ultra Thin reflecteert moeiteloos de stijl van de dame die dit model draagt.


Diane Kruger toont graag haar Grande Reverso Lady Ultra Thin terwijl ze rode lopers ?all around the World? afschrijdt? een klassiek ogende beauté met sterk en bijzonder karakter; dè verpersoonlijking van Jaeger-Lecoultres Grande Reverso Lady Ultra Thin.


Zie voor meer nieuws en informatie over Jaeger-LeCoultre Horloge.info/Jaeger-LeCoultre of kijk op www.jaeger-lecoultre.com.


© Tekst voor Horloge.info door Mylène Koppyn.