DeWitt presteert opnieuw met Academia Grand Tourbillon

De DeWitt Academia Grand Tourbillon in blauw en groen is opnieuw een hoogstandje uit de eigen manufacture van DeWitt in Genève. Deze nieuwe tourbillon van het merk dat pas in 2003 het levenslicht zag, is volgens eigen zeggen voor honderd procent in eigen huis gemaakt en wordt per uitvoering in een oplage van slechts 99 stuks vervaardigd.dewitt_academia_grand_tourbillon_ac.gt.003_3-4_black_640x900Binnen in de nieuwe Academia Grand Tourbillon huist het DW 8030 handopwind uurwerk, gebaseerd op het DW 8028 uurwerk, het eerste tourbillonkaliber dat geheel in eigen huis werd ontwikkeld in 2010. Het bestaat uit maar liefst 327 onderdelen, tikt met 18.000 slagen per uur, heeft 65 uur gangreserve en een Straumann balansveer met Philips curve van 2.5 Hz. De creativiteit van DeWitt komt terug in de springende uren- en minutenaanduiding. De opengewerkte wijzerplaat doet denken aan industriële machinerie uit het begin van de twintigste eeuw. De datum, weergegeven op een roségouden ring die onder de wijzerplaat is gesitueerd, wordt afgelezen via een opening op 3 uur. De 46 millimeter tellende kast is eveneens vervaardigd uit roségoud en toont de zo typische kolommen van de Academia-collectie.

dewitt_academia_grand_tourbillon_ac.gt.001_caseback_black_lr_1280x900De achterkant van het uurwerk is zo mogelijk al net zo indrukwekkend als de voorzijde. Onder het saffierglazen deksel is een dag- en nachtindicator gesitueerd, welke blauw kleurt in de nacht en wit tijdens de dag. De afwerking van het uurwerk, volledig met de hand uitgevoerd, is van hoogstaande kwaliteit, met een veelheid aan kleureffecten van ‘Black Gold’ tot rhodium. Net als elk DeWitt uurwerk is ook deze tourbillon aan de achterzijde voorzien van de handtekening van de horlogemaker die hem geassembleerd en gecontroleerd heeft. Naast de in januari op de SIHH gelanceerde versie in grijs met zwarte lederen band (zie onder) is de Academia Grand Tourbillon voor Baselworld dus uitgevoerd in blauw met blauwe band of in groen met bruine band.dewitt_academia_grand_tourbillon_ac.gt.002_soldat_black_640x900

Leuk weetje: de oprichter van DeWitt, Jérôme de Witt, is een directe afstammeling van Napoleon en ook van koning Jérôme van Westfalen. Zijn overgrootvader was koning Léopold II van België. DeWitt is dus een merk met een koninklijk tintje.

De prijs is € 212.500

Kijk voor meer informatie op www.dewitt.ch

dewitt_ac_grand_tourbillon_ac.gt.001_3-4_black_lr_640x900