Breitling Colt klaar voor actie

Breitling presenteert wederom een nieuwe Colt, dit keer de zeer sportieve Colt Chronograph Automatic. Deze nieuwste aanwinst in de Colt-familie opereert op een automatisch uurwerk – het Breitling kaliber 13 met een gangreserve van 42 uur – zodat hij altijd bij de tijd is.

Breitling-colt-automatic-white dial-steelDe Colt stamt oorspronkelijk uit de jaren tachtig en werd ontworpen als militair horloge. Tegenwoordig is het echter een van de meest gedragen instapmodellen binnen de Breitling-collectie, vooral vanwege zijn sportieve en robuuste uiterlijk en natuurlijk de betrouwbare precisie van het uurwerk.

Breitling-colt-automatic-blue dialDe Colt-collectie bestond al uit vier modellen, waaronder de quartz-versie voor dames. De Colt Chronograph Automatic is een mooie toevoeging, uiteraard ook nu weer met een COSC-gecertificeerde chronograaf. Verder komen alle kenmerken van dit stoere uurwerk terug, zoals de brede, draaiende bezel in gepolijst staal met de vier kenmerkende ‘rider taps’ voor extra grip, maar ook de chronotellers op 12, 9 en 6 uur en de keuze uit een stalen of rubberen band. De stalen kast meet 44 millimeter en is waterdicht tot tweehonderd meter. De wijzerplaat komt in zwart, blauw of zilver en wordt verlevendigd door een circulair motief. De extra grote wijzers en uurindexen zorgen voor goede afleesbaarheid onder alle omstandigheden.

Breitling-colt-automatic-black dial-rubber strapPiloot van het Breitling Racing Team Nigel Lamb is in ieder geval al fan van deze Colt, hij vliegt ermee naar grote hoogten tijdens de spectaculaire Red Bull Air Races.

Colt Chronograph Automatic

Kijk voor meer informatie op www.breitling.com