De avonturen van Richard Mille en Sylvester Stallone

‘Sly’ neemt zijn nieuwe RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone mee

Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure Cover

Sylvester Stallone ís ‘Rocky’ en ook ‘Rambo’. Natuurlijk is ‘The Italian Stallion’ acteur, maar Stallone is veel meer. Een cultfiguur bijvoorbeeld en de sleutel tot het succes van Panerai. Een vers horlogehoofdstuk zijn de avonturen van Richard Mille en Sylvester Stallone. Mille bouwde voor buitenmens Stallone de RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone.

Cliffhanger uit 1993 op Laser Disc!

“Cliffhanger” uit 1993 op Laser Disc!

Wie het over Sylvester Stallone heeft, kan niet om de verschillende “Rocky” en “Rambo” films heen. Overeenkomsten tussen de twee filmseries zijn onder andere de indrukwekkende fysiek van Stallone, de minimalistische tekst plus het feit dat hij zowel als ‘Rocky’ en als ‘Rambo’ het ‘Rode Gevaar’ uit de communistische Sovjet-Unie wist te verslaan. John Rambo joeg eigenhandig de Russen uit Afghanistan en in 1985 veegde patriot Rocky Balboa de vloer aan met de in Sovjet-laboratoria groot getrainde vechtmachine Ivan Drago.

“Cliffhanger”

Wie de nieuwe Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone voor het eerst onder ogen krijgt, denkt wellicht aan een andere film met ‘Sly’ in de hoofdrol. “Cliffhanger” uit 1993 was een ijzingwekkende avonturenfilm met Stallone in de rol van alpinist die het ver boven de boomgrens moet opnemen tegen een schurk, ijzingwekkend gespeeld door John Lithgow. De nieuwe RM 25-01 Tourbillon Adventure had een hoofdrol verdiend in die film. Bovendien had het horloge onze protagonist goed kunnen helpen bij het overwinnen van heel wat obstakels hoog in de bergen. De nieuwste creatie van Richard Mille is ontwikkeld in samenwerking met Sylvester Stallone. De nieuwe RM 25-01 is ontworpen om vijandige omgevingen te veroveren.

Carbon kompas

Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure met dicht deksel met zichtvenster op 12 uur voor het kompas

Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure met dicht deksel met zichtvenster op 12 uur voor het kompas, het opbergvakje voor waterzuiveringstabletten op 2 uur en en de waterpas op 4 uur

De Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone pocht met tot nu toe ongehoorde functionaliteiten. Het technische doel van de RM 25-01 was om een ??hulpmiddel te bouwen waarmee avonturiers veilig over de aardbol kunnen navigeren. In “Rambo: First Blood” en ook in “Cliffhanger” strijdt de hoofdpersoon met de elementen en moet hij zijn weg vinden onder erbarmelijke omstandigheden. De RM 25-01 Tourbillon Adventure had hem goed kunnen helpen. De tot 100 meter waterdichte RM 25-01 wordt namelijk geleverd met een reguliere en een navigatie-lunette. Die navigatie-lunette is eigenlijk een kompas. Niet zomaar een kompas maar eentje in titanium met een DLC-coating die zowel een vaste als een draaiende rand heeft. Door de bajonetsluiting is deze constructie eenvoudig op de kast te bevestigen. De carbon ‘deksel’ heeft een gespiegelde achterkant en een gleuf op 12 uur om de precisie van waarnemingen met de kompasnaald te vergroten.

De juiste richting zonder rekenen

De Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure met het spigelende kompas

De Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure met het spigelende kompas

Het aanwezige saffierglas in het horloge heeft een anti-reflectiebehandeling uit meerdere lagen plus een anti-magnetische coating om onderlinge beïnvloeding van het uurwerk en het kompas te voorkomen. Een waterpas op 4 uur maakt het mogelijk om te controleren of het horloge perfect horizontaal staat voor betere metingen. Los van het horloge kan het kompas op een plaat van Carbon TPT® worden bevestigd. Deze configuratie is ideaal om te oriënteren en biedt onder andere instructies voor het volgen van een koers op een kaart. Het kompas kan worden verwisseld voor een verdraaibare lunette in speciaal Carbon TPT en titanium, met een schaal van 24 uur, een 360° schijf en indicaties voor de windrichting. Er zijn geen berekeningen nodig – de urenwijzer op de zon richten en de lunette naar de juiste tijdzone draaien is voldoende om op elk halfrond Noord, Zuid, Oost en West te onderscheiden. Nog veel avontuurlijker is het compartiment op 2 uur in het horloge dat waterzuiveringstabletten bevat. Een tablet kan, afhankelijk van de vervuiling, in 30 tot 120 minuten, drinkwater produceren.

Ook zonder daglicht helemaal helder

Uurwerkzijde van de Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure. Let ook op de camo band van rubber

Uurwerkzijde van de Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure. Let ook op de camo band van rubber

In de 50.85 mm kast van carbon en titanium – licht én sterk – tikt natuurlijk een zeer gecompliceerd uurwerk. Het is een handopwindkaliber dat tikt met 21.600 vibraties per uur (3 Hz) en is voorzien van tourbillon met als functies een chronograaf plus een gangreserve-aanduiding. Die aanduiding brengt aan het licht dat het uurwerk 70 uur gangreserve heeft. De weergave van uren gebeurt op een schaal van 24 uur zodat met of zonder daglicht – bijvoorbeeld diep in een grot – meteen duidelijk is of het dag of nacht is. Een avontuurlijk horloge kan niet zonder een onverwoestbare band die ook wanneer er water en zand bij komt kijken, comfortabel draagt. De band van natuurlijk rubber met een camouflage motief en een titanium gesp, heeft ergonomische rondingen die draagcomfort en polsveiligheid moeten garanderen. Van de RM 25-01 Tourbillon Adventure Sylvester Stallone worden 20 stuks gebouwd en de prijs blijft net onder 1 miljoen hangen.

Voor meer informatie: www.richardmille.com