Dameshorloge Balmain Orithia II: Pink isn’t just a color it’s an Attitude!

Vrouwen kiezen voor haute couture omdat ze met deze vorm van kunst en style een statement kan maken en haar eigen persoonlijkheid kan onderstrepen. Hoe meer eenvoud en klasse, hoe geraffineerder het statement. Horlogehuis Balmain heeft een historie binnen de haute couture en zet deze oorsprong nog graag in. Een elegant voorbeeld is de roze Balmain Orithia II. Het horloge is een aanvulling op de Orithia-collectie die naast raffinement als kenmerk heeft dat de leren bandjes van het model makkelijk verwisselbaar zijn en daarmee een sleutel tot personalisering.

Piere Balmain (1914 – 1982) was een van de eerste Franse couturier die zijn kleding ook buiten Frankrijk onder de aandacht bracht. Tot zijn clientèle behoorden uitzonderlijke vrouwen als koninginnen, prinsessen en filmsterren. Balmain liet zich graag inspireren door de Arabische kunst en Mandarijnse kunst waarin bloemen en planten een belangrijke rol spelen. Arabesque wijzerplaten zijn nog steeds een kenmerk van de Balmain horlogecollecties.

Balmain Orithia II_PR

Dit horloge met paarlemoeren wijzerplaat mist deze kenmerken, maar is toch onmiskenbaar ‘Balmain’. Het roze past perfect bij de roségouden kast en gedetailleerde verbindingselementen die doen denken aan stijgbeugels. De kracht van de parelmoeren wijzerplaat in combinatie met de de fijne gouden wijzers en indexen is rust. Een ‘Balmain lady’ kan haar statement immers ook maken met ingetogen klasse.

De 2017 Balmain Orithia II zomercollectie kent 13 varianten. Naast de Balmain Orithia II met uni paarlemoeren wijzerplaat zijn er speelse wijzerplaten met Arabeske fragmenten. De smalle, centrale bevestigingspunten van het model bieden talrijke mogelijkheden om verschillende materialen en kleurstellingen te gebruiken. Is vandaag niet ‘roze’? Dan zijn er metalen bandjes waarmee het horloge de looks krijgt van een tijdloos sieraad.Balmain Orithia II_dail-detail

Horloges uit de Balmin Orithia II collectie worden aangedreven door het ETA E63.031 quartzuurwerk, wat de prijs voor haute couture begrippen zeer aantrekkelijk maakt. Het afgebeelde roze model heeft een 32 mm kast van 316L roestvrij staal waarbij gekozen kan worden voor een rosé- of gouden PVD coating. De horloges zijn waterdicht tot 50 meter.

Beschikbaar in de zomer van 2017.
Prijs: € 320 tot € 450
Meer informatie: Balmainwatches.com