Connected en mechanisch in één: TAG Heuer Special Edition ten behoeve van Only Watch

Op 11 november vindt in Genève onder de auspiciën van het veilinghuis van Christie de 7e editie van Only Watch. Veertig gerenommeerde horlogehuis van over de hele wereld hebben een uniek uurwerk ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Alle opbrengsten komen ten gunste van de Monaco Association tegen Spierdystrofie dat onderzoek uitvoert in de strijd tegen de genetische neuromusculaire ziekte Duchenne spierdystrofie. Sinds de start  van de veiling in 2005 heeft Only Watch al 25 miljoen opgebracht. Tag Heuer brengt een Special Edition TAG Heuer Connected Modular 45 met Heuer-02 Tourbillon module in.

TAG Heuer Carrera Heuer-02T ONLY WATCH_white

TAG Heuer Connected Modular 45 Yellow Strap_whiteTAG Heuer ondersteunt de campagne met een unieke editie Only Watch box set, die de nieuwe TAG Heuer Connected Modular 45 bevat, zijn accessoires en de Heuer-02 Tourbillon module. Het model is uitgevoerd in zwart-geel, is waterbestendig tot 50 meter en beschikt over GPS, een NFC betalingssensor met Android Pay en een AMOLED-scherm met hoge resolutie die een ruimte selectie, aanpasbare TAG Heuer wijzerwerken kan laten zien. Het horloge heeft alles wat de laatste generatie Android Wear 2.0 te bieden heeft, plus een TAG Heuer Companion app die het horloge met de gewenste app kan personaliseren. Connected en toch mechanisch, hoe zit dat? De Connected Modular 45 is niet alleen een connected watch, maar heeft als extra en origineel concept dat de aangesloten module verwisselbaar is met een Haute Horlogerie mechanische module, – een 3-hand horloge of een COSC-gecertificeerde Chronograph Tourbillon. Deze exclusieve Only Watch box die geveild gaat worden bevat de Tourbillon module. Deze uitvoering is voorzien van gele wijzers en indexen wat het tot een uniek exemplaar maakt.  Om de one of kind extra te markeren is het kastdeksel voorzien van de inscriptie ‘Only Watch 7th edition – 2017’ met het nummer ‘Only Watch 1/1’.

TAG Heuer Tourbillon Module Back ONLY WATCH_white

TAG Heuer_Heuer-02MontageHet Heuer-02T COSC Chronograph Tourbillon uurwerk is volledig ontworpen en ontwikkeld bij TAG Heuer. De skeleton low-inertia tourbillon is o.a. vervaardigd van  koolstof en titanium (en is daarmee gelijk de enige die momenteel op de markt is) bestaat uit 284 componenten, heeft een diameter van 31 mm, een dikte van 6,9 mm en een frequentie Van 4 Hz (28.800 vibraties / uur) met een gangreserve van 65 uur. Het ontwerp – doelbewust bedacht om te vallen in de range horloges tot € 15.000  werd in 2015 gelanceerd. Maar niet nadat een totaalteam van ingenieurs, horlogemakers, ontwerpers, inkoop, productie zich volledig hebben toegewijd om het concept te perfectioneren.

Meer informatie: TagHeuer.com