Chopard Mille Miglia Classic Chronograaf, passie voor twee

De Chopard Mille Miglia Classic Chronografen symboliseren de Italiaanse passie voor racen, voor klassieke auto’s en de Italiaanse ‘Dolce vita’. En die passie geldt voor twee, want de horloges zijn er in heren- en damesmodellen.Mille Miglia Classic Chronograph - 8 - 168589-3002 178588-3001Ze ogen een tikkie vintage, de duo’s uit de Chopard Mille Miglia Classic Chronograaf collectie. De in zwart of zilver uitgevoerde wijzerplaten van de herencollectie hebben grote luminescerende cijfers, terwijl de zilverkleurige damesmodellen zijn voorzien van een wit paarlemoeren wijzerplaat met diamanten. Zelfs met dat laatste zijn de COSC-gecertificeerde high-precision modellen sportief. De kast van de herenmaat bedraagt 42 mm en die van het damesmodel 39 mm.

De uitvoeringen zijn gemaakt met een knipoog naar de gedeelde passie voor auto’s van Chopard-medevoorzitter Karl-Friedrich Scheufele en zijn vrouw, Christine, die elkaar elke twee jaar in de Corsa più belle del mondo meerijden. De Mille Miglia Classic Chronograaf-modellen zijn als ‘gemend- dubbel’ dan ook afgestemd op de gedeelde gepassioneerde liefde die Karl-Friedrich en Christine delen voor de Mille Miglia-race, een race van 1000 mile van Brescia naar Rome en terug.

Mille Miglia Classic Chronograaf. Naast wit en zwart zijn er banden leverbaar in (Italiaans) rood en groen.

Mille Miglia Classic Chronograaf. Naast wit en zwart zijn er banden leverbaar in (Italiaans) rood en groen.

De vintage look van de horloges is geïnspireerd op auto’s die tussen 1927 en 1940 in de Mille Miglia hebben meegereden, met een  ‘upgrade’ naar moderne horlogetechniek. Het dunne cursieve lettertype van de tellers is geïnspireerd op de dashboards uit 1920 auto, en vormen een fraai contrast met de rest van de wijzerplaat. De modellen worden gedragen op een rubberen band die een zestiger jaren Dunlop Racing-bandprofiel weergeven. De kleur is onberispelijk wit voor de damesversie en diepe zwart voor de herenmodellen. Deze laatste is voorzien van een tachymetrische schaal. De gecertificeerd uurwerken tikken met een frequentie van 28.800 slagen per uur, een hoge hartslag die past bij de hoge eisen van het COSC certificaat en de spanning van het racen.Mille Miglia Classic Chronograph - 7 - Black - 168589-3002

Mille Miglia Classic Chronograph - 5 - Black - 168589-3002
De dames versie van de Chopard Mille Miglia Classic Chronograaf kent twee uitvoeringen: Ref. 178588-3001 is een stalen model met wit paarlemoeren wijzerplaat. Ref. 168588-3001 heeft een zilveren wijzerplaat. Voor de heren is er een stalen chronograaf (ref. 168589-3002) met zwarte wijzerplaat met witte rubberen band en een stalen versie met zilveren wijzerplaat (ref. 168589-3001) met zwart rubberen band. Naast zwart-wit varianten zijn er banden in (Italiaans) rood en groen .

Prijzen vanaf: € 10.900,-
Meer informatie: Chopard.com