Gevestigde waarde Certina ? sedert 1888 ? deinst niet terug voor ontwerpen voor op en top 21e eeuwse vrouwen; actief, onafhankelijk en nieuwsgierig; werk en vrije tijd lijken al dan niet moeiteloos gecombineerd te worden en juist dié vrouwen vallen voor accessoires die hun tijdsgeest en persoonlijkheid benadrukken. De Certina DS First Lady Ceramic beantwoordt perfect aan de wens van deze dames; de sportiviteit van een chronograaf gaat hand in hand met de afwerking van een vrouwelijke gloed van de warme roségoud getinte PVD coating. Keramiek on top of the bill staat synoniem voor slijtvastheid en kwaliteit. What does a girl want more?

Certina’s damesmodellen zijn afgestemd op schoonheid en tijdsgeest. Ieder nieuw model is vernieuwend op vlak van horlogemakelij, mode en design. De nieuwe DS First Lady doet Certina?s traditie eer aan; de combinatie van esthetiek, trendgevoeligheid en originaliteit is immers een basisprincipe van het Zwitserse horlogemerk. De DS First Lady Ceramic straalt sportief klassieke stijl uit. Certina brengt binnen de DS-lijn dit nieuwe dameshorloge uit in met een puur 316L roestvrij stalen kast met roségoudkleurige PVD coating en een gekartelde lunet, ook PVD en ingelegd met cijfers van wit keramiek tegen een zwarte achtergrond en vice versa.


PVD-coating is voor menig nog een onbekend begrip,  echter is dit het neusje van de zalm betreffende duurzaamheid en krasbestendigheid en mag zeker niet onderdoen voor het klassieke laagje goud: integendeel. De kroon is eveneens verfraaid met keramiek, een detail dat sterk bijdraagt aan het design van dit horloge. De chronograaftellers en hun fijne roségoudkleurige omlijning, geven zowel de uitvoering met zwarte als met witte wijzerplaat op klassieke manier een sportieve look; vrouwelijk en interessant met eveneens rosékleurige PVD wijzers en twaalf piramidevormige uurmarkeringen rondom een verder rustige wijzerplaat. Tussen de piramides markeren kleine indicators sierlijk de minuten; het datumvenster op 4 uur ? i.p.v. de gebruikelijke positie op 3 uur ? zorgt voor toegevoegde visuele spanning in dit elegante horloge.


Certina DS First Lady Ceramic met wit keramiek


De uitgesproken horlogekast in rosé PVD heeft vooral een sportieve uitstraling, met zijn robuuste drukkers voor de chronograaf en de kroon met kroonbescherming en gepolijste bandaanzet, die schitterend overgaat in de rubberen band en vouwsluiting. Certina?s DS First Lady Ceramic chronograaf is ?truth én dare?, een zelfverzekerde femme fatale in roze japon. Uiteraard voorzien van Certina’s wereldberoemde DS Double Security protection system, krasvrij saffierglas én drukbestendig tot 100 meter.


Al dit moois in één dameshorloge; dat lijkt een smak geld te moeten kosten. Nog leuker om weten is dat dit nièt het geval is; verkoopadviesprijs voor de chronograaf is ? 525,-! Van dit horloge is naast de beschreven chronograaf ook een driewijzer model verkrijgbaar. De kleine secondeteller op de 6-uur positie geeft deze versie van de DS Lady Ceramic een opvallend origineel en wat meer gekleed uiterlijk en kost ? 435,-? en de draagster lijkt wel een million dollar baby!


Kijk voor meer nieuws en informatie over Certina op Horloge.info/Certina of www.certina.com.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn.