Harrison Ford (bekend uit films als Star Wars en Indiana Jones) is voor de derde keer een samenwerking met Hamilton aangegaan. De acteur en het Zwitsers-Amerikaanse horlogemerk ontwerpen samen horloges, waarvan een flink deel van de opbrengst ten goede komt aan het goede doel Conservation International (CI), waar Ford vicevoorzitter van het bestuur is. Dit jaar presenteren ze de Hamilton Khaki Conservation Auto Chrono, een bijzonder model met veel symbolische verwijzingen naar duurzaamheid.

?Time waits for no man? is de slogan van dit horloge, waarmee Ford hoopt te bereiken dat mensen meer gaan nadenken over natuurbehoud en het preserveren van de natuurlijke bronnen die we nog over hebben. Het net uitgebrachte horloge heeft een nieuw uurwerk, dat op symbolische wijzer zijn steentje bijdraagt. Het kaliber H31 uurwerk heeft een grotere dan normale gangreserve (60 uur) en is zeer stabiel door de nieuw ontwikkelde omgekeerde spiraal, waardoor het horloge langer uiterst secuur blijft en minder energie verspilt. Ook de vintage beige wijzerplaat, de gegroefde bezel en de gestikte bruin lederen band geven het horloge een nostalgische uitstraling, om het thema van preserveren en conserveren te onderstrepen.


de Hamilton Khaki Conservation Auto Chrono met erachter het H31 uurwerk


De Hamilton Khaki Conservation Auto Chrono heeft een stalen kast van 42 millimeter met saffier glas. Via de centrale secondewijzer en kleine minutenteller van de chronograaf, kan het horloge tijden meten tot 30 minuten. De kastbodem is voorzien van het logo van CI en de handtekening van Harrison Ford. Het horloge kost ? 1.345,- waarvan een deel naar CI gaat.


Om meer te weten te komen over het goede werk van CI kunt u de website www.conservation.org bezoeken of op Facebook kijken: www.facebook.com/conservation.intl. Voor meer nieuws en informatie over Hamilton zie Horloge.info/Hamilton of www.hamiltonwatch.com en www.facebook.com/hamiltonwatch.