Dario Franchitti is al een tijdje ambassadeur van TW Steel en vorig jaar werd die samenwerking al eens bezegeld met een speciale Dario Franchitti chronograaf, waarbij op de wijzerplaat de 2, 7 en de 10 symbolisch anders waren gekleurd. De Schotse autocoureur (met Italiaanse voorouders inderdaad) won 4 dagen later voor een tweede keer in zijn carrière de Indy 500 en werd vervolgens voor de derde keer kampioen van de IndyCar Series. Dus is het tijd Franchitti te eren met een nieuw horloge en dit keer een heuse Limited Edition.

De wijzerplaat van de Franchitti Special van TW Steel uit 2010 had een groene 2 en 7 en een rode 10 op de wijzerplaat. De 2 en 7 staan voor nummer 27, het autonummer waarmee Franchitti zijn overwinning in de Indy 500 in 2007 behaalde. De 10 in rood is (en was toen ook) het nummer van zijn huidige auto. Deze symboliek is meegenomen naar de 2011 Limited Edition omdat daar niets aan is veranderd, waarbij er wel aan kan worden toegevoegd dat hij met nummer 10 inmiddels ook de Indy 500 van Minneapolis heeft gewonnen.

De TW Steel Dario Franchitti Automatic Limited Edition is uitgevoerd met een automatisch Zwitsers ETA kaliber 2836 uurwerk dat door de zichtbodem te zien is. De zichtbodem is ? net als het glas boven de wijzerplaat ? van saffier glas gemaakt. De 48 millimeter brede kast van het horloge is van extra hard 316L staal gemaakt en gecoat met donker titanium PVD. Na de coating is de kast gezandstraald is voor een mat effect. De bezel heeft dezelfde behandeling gehad, maar het titanium PVD heeft een lichtere kleur voor een fraai contrast.

De TW887 en TW888 Dario Franchitti Limited Editions

Het horloge is gelimiteerd tot in totaal 500 stuks, verdeeld over twee uitvoeringen: met witte wijzerplaat en wit rubberen horlogeband (TW887, 200 stuks), of met een donker titanium wijzerplaat met zwart rubberen band (TW888, 300 stuks). Elke horloge wordt geleverd in een speciale Dario Franchitti Limited Edition box, met een garantie kaart en een door Dario Franchitti zelf ondertekende kaart waarop het nummer van de limitering vermeld staat.

De TW Steel Dario Franchitti Automatic Limited Editions TW887 en TW 888 kosten ? 999,- per stuk. Kijk op Horloge.info/TW-Steel voor meer nieuws en informatie over het merk of bezoek www.twsteel.com.