Certina DS Eagle Chrono Automatic horloge is opvallend betrouwbaar

Achter de brede wijzerplaat met PVD-accenten van de nieuwe Certina DS Eagle automatische chronograaf houdt een automatisch Zwitsers precisie-uurwerk de tijd bij. De DS Eagle’s geschroefde elementen geven hem een onweerstaanbaar sportief uiterlijk, terwijl ze tegelijkertijd het uurwerk goed beschermen. De nieuwe loot aan de stam van de DS Eagle collectie is er in PVD-roségoud, zwart-en-roestvrij staal of in volledig zwart.

Certina-DS-Eagle-Chrono-Automatic-C023.727.37.051.00_PR_MidRes_18802aDe DS Eagle Chrono heeft een expressieve 46 mm geborstelde/gepolijste PVD-roségouden kast. De sportieve schroeven zorgen voor ritme op de contrasterende zwarte bezel. Extra schroeven geven functie aan de kroonbeschermer, bandaanzetten en het transparante kastdeksel, dat een groot, geskeletteerd Certina-schildpadlogo op het saffierglas heeft en waardoor horlogeliefhebbers het fijne mechaniek van het automatische ETA-C01.211 automatische chronograafuurwerk kunnen bewonderen. Dit heeft uren, minuten en een kleine seconde, als ook een datumaanduiding.

Certina-DS-Eagle-Chrono-Automatic-C023.727.27.051.00_PR_MidRes_18801De zwarte wijzerplaat heeft een textuur en prominente elementen, zoals gekleurde randen rondom de chronograaftellers. Brede, geskeletteerde uren- en minutenwijzers maken het aflezen van de tijd gemakkelijk en precies, ook dankzij het dubbel ontspiegelde saffierglas. De tachymeterschaal ligt in een gehoekte buitenrand om de wijzerplaat, waardoor ook deze goed afleesbaar is. Om de afleesbaarheid onder slechte lichtomstandigheden verder te verbeteren, is een ruime hoeveelheid Superluminova op de rechthoekige indexen en de uren- en minutenwijzers gebruikt.

Certina-DS-Eagle-Chrono-Automatic-C023.727.17.051.00_Cobra-1500De DS Eagle Chrono heeft volledige chronograaffuncties die afleesbaar zijn via drie gekleurde wijzers, in rood of groen – afhankelijk van het gekozen model, op een 6-uurs- en 30-minuten-subdial en op een centrale seconde-subdial; een datumvenster is op 3 uur geplaatst. Bijpassende gekleurde details zijn gebruikt op vier indexen en op de as van de geschroefde kroon. De letters “DS” op het puntje van de kroon herinneren aan het feit dat de DS Eagle geassembleerd is met gebruikmaking van het betrouwbare en bekende Certina DS Concept, waardoor maximale bescherming voor zijn vitale componenten wordt gegarandeerd. Het horloge is door zijn geschroefde transparante kastdeksel, geschroefde kroon, kroonbeschermer en zijn geschroefde bezel waterdicht tot een druk van 20 bar (200 meter). De zwarte rubberen band met reliëfstructuur wordt op zijn plaats gehouden door vier PVD-zwarte schroeven aan elke zijde en sluit met een grote, betrouwbare gespsluiting.
Er zijn drie versies van de DS Eagle beschikbaar: naast de PVD-gouden, is er een geborsteld/gepolijst model in roestvrijstaal-met-zwart en een volledig zwarte versie met mooie groene chronograafwijzers, kroonrand en details op de kleine secondeteller.

Prijzen:

C023.727.37.051.00 – PVD-zwart/roségoud € 1850
C023.727.27.051.00 – Staal/PVD-zwart € 1725
C023.727.17.051.00 – Volledig PVD-zwart € 1825

Kijk voor meer informatie op www.certina.com