Certina bestaat dit jaar 125 jaar en presenteert ter ere van deze mijlpaal een DS-1 Automatic jubileumeditie als set, voor hem en haar, of (omdat het kleinere model niet is voorzien van typische vrouwelijke accenten) voor vader en zoon, moeder en dochter, enzovoorts. Koppels derhalve, die hun oneindige genegenheid kunnen onderstrepen met eenzelfde tijdloos mooi horloge.

Met de DS-1 Automatic Limited Edition set viert Certina de jarenlange aanwezigheid op het hoogste niveau van de traditionele Zwitserse uurwerkindustrie. Een retro kast van 316L roestvrij staal roept herinneringen op aan de eerste DS-1 modellen uit de jaren zestig, maar huisvest een nieuwe en originele wijzerplaat met een klassiek-sportief ontwerp en een zilverkleurig oppervlak met zonnestraal motief. Het ontwerp wordt benadrukt door de contrasterende antracietkleurige achtergrond van de minuten indexering, met daaromheen op een witte achtergrond voor de seconden, die worden aangegeven door zwarte wijzers. Het geheel wordt beschermd door licht gebold saffierglas, voorzien van een antireflectieve coating.


De transparante kastbodem biedt horlogeliefhebbers een fraai uitzicht op het automatische uurwerk ? in het horloge met een kastdiameter van 39 millimeter een ETA 2824 en in het horloge met een kastdiameter van 30 millimeter een ETA 2671. De DS-1 is voorzien van Certina?s Double Security Concept waarmee waterdichtheid tot 10 bar (100 m) is gegarandeerd. Op de punt van de kroon is het klassieke bedrijfslogo aangebracht, als een kleine herinnering aan de lange en roemrijke geschiedenis van het merk.


Certina DS-1 Automatic set - klik aan voor grotere afbeelding


Om het bijzondere jubileum te vieren, produceerde Certina deze nieuwe DS-1 set in een gelimiteerde wereldwijde oplage van 1888 stuks, die exclusief verkocht worden in een duoverpakking. Beide horloges zijn voorzien van roestvrij stalen banden, opgebouwd uit vijf rijen schakels, die deels mat geborsteld en deels glanzend gepolijst zijn. De set kost ? 1.375,- en is verkrijgbaar bij officiële Certina verkooppunten. Kijk op Certina.com en Horloge.info/Certina voor meer nieuws en informatie.