Het Duitse horlogemerk Bruno Söhnle, gevestigd in horlogemekka Glashütte, maak fraaie klassieke horloges , met zowel mechanische als quartz uurwerken. Het opvallende aan de quartz horloges van het merk is dat er bij verschillende modellen een zichtbodem gebruikt wordt ? iets wat normaal alleen bij mechanische horloge gebeurt. De nieuwe en buitengewoon overzichtelijke Pesaro II collectie is een van die modellen.

Het is niet voor niets dat een quartzhorloge vrijwel nooit een zichtbodem heeft ? quartz uurwerken zijn over het algemeen niet erg mooi om te zien en omdat ze geen balans hebben, is er vrij weinig beweging, waar menig liefhebber van horloges juist gefascineerd naar  mag staren. Bruno Söhnle heeft het esthetische bezwaar weten op te heffen door het gebruikte Ronda 7004.P kaliber te veredelen, te guillocheren en te voorzien van geblauwde schroeven en door kleine venstertjes is zelfs nog het bewegende seconderad te zien. Een ietwat vreemde gewaarwording misschien, maar de quartzhorloges van Bruno Söhnle bieden via de zichtbodem een bijzonder fraai inzicht.

Het model Pesaro II is een van de modellen van Bruno Söhnle met de zichtbodem. Het horloge heeft een zeer overzichtelijke wijzerplaat, waarop naast de tijd, ook de dag en datum te zien zijn. De dagaanduiding geschiedt via een retrograde wijzer, die van zondag op maandag terugspringt, en de datum wordt vertoond over twee schijven, waardoor de enkele en tientallen van elkaar gescheiden verspringen. Het horloge heeft een geschroefde kroon en is tot een druk van 10 BAR waterdicht. Ook is het voorzien van ontspiegeld saffier glas en een kalfslederen horlogeband met vouwsluiting.

De Bruno Söhnle Pesaro II is verkrijgbaar vanaf ? 520,-. Kijk op Soehnle-Uhren.de voor meer informatie en horloges.