Tissot lanceert een hele nieuwe lijn automatische horloges, met een geheel nieuw en exclusief uurwerk: de Tissot Luxury Automatic collectie. In de horloges tikt het Powermatic 80 uurwerk met een gangreserve van maar liefst 80 uur, dat het Zwitserse merk (opgericht in 1853) in samenwerking met ETA ontwikkelde.

De Tissot Luxury Automatic lijn bestaat uit een collectie dames- en herenhorloges met een bijzonder fraaie uitstraling. De horloges zijn puur in kleurgebruik, en hebben een design dat zeer geraffineerd is. Zo heeft de zijkant van de kast een geweven structuur, die door het deels gepolijste en deels gesatineerde staal prachtig, haast speels naar voren komt. De wijzerplaten hebben door de gelaagde opbouw een mooie diepte, die wordt versterkt door de opgelegde indexen.


Tissot Luxury Automatic met Powermatic 80 uurwerk


Het Powermatic 80 uurwerk is een bijzonderheid op zich: door de nauwe samenwerking tussen het innovatieve merk Tissot en uurwerkmaker ETA, is een automatisch uurwerk tot stand gekomen, dat een gangreserve heeft van wel 80 uur. Dat betekend dat het horloge in volledig opgewonden staat ruim drie dagen kan blijven liggen, zonder dat het stopt. Bij normale automatische uurwerken is dat meestal niet meer dan 48 uur (twee dagen). Van sommige Tissot Luxury Automatic modellen zijn de Powermatic 80 uurwerken zelfs COSC chronometer gecertificeerd, wat betekend dat ze buitengewoon nauwkeurig zijn.


Tissot Luxury Automatic Ladies met Powermatic 80 uurwerk


De horloges zijn er in twee maten: 33 millimeter voor dames en 41 millimeter voor heren. Naast de volledig stalen uitvoeringen zijn er varianten met PVD geel- en roségouden coating en modellen met 12 diamanten en parelmoeren wijzerplaten met 56 diamanten. Ook is er keuze uit een stalen of een lederen band. De Tissot Luxury Automatic lijn met Powermatic uurwerk is luxe voor een zeer betaalbare prijs: zowel de heren- als dameshorloges zijn verkrijgbaar vanaf ? 625,-. De prijs loopt op tot ? 1.175,- voor de modellen met COSC uurwerk en 56 diamanten.


Kijk op Horloge.info/Tissot voor meer nieuws en informatie en bezoek Tissot.ch.