MeisterSinger brengt als eerbetoon aan de 18e eeuwse Italiaanse klokkenmaker Giambattista Rodella, een speciale gelimiteerde editie uit van hun No. 6 ? een horloge waarvan de (ene) wijzer (net als de klokken van Rodella) rondgaat in 6 uur. Rodella heeft met zijn typische weergave van tijd, Italië op een bijzondere manier beïnvloed.

Giambattista Rodella maakte in de 18e eeuw klokken met een 6 uurs wijzerplaat, die nu nog te vinden zijn op vele historische gebouwen in Italië, waaronder het presidentiële paleis in Rome. De klokken van Rodella waren in het 18e eeuwse straatbeeld zelfs redelijk normaal, totdat Napoleon in 1796 Italië veroverde, en de 6 uurs aanduiding verboden werd. Het Duitse MeisterSinger geeft echter graag blijk van haar bewondering voor de oude meester, vooral omdat zijn tijdsaanduiding zo goed past bij de filosofie van onthaasting van het horlogemerk. De nieuwe No.6 Rodella is in dat opzicht nog een snelle, omdat de wijzer van dit horloge in plaats van 2 keer, 4 keer per dag rond de indexeringen gaat.


Het design van de Rodella maakt gebruik van de klassieke elementen van het origineel. In plaats van de voor MeisterSinger gebruikelijke Arabische cijfers is de wijzerplaat voorzien van Romeinse cijfers. De indexering van de buitenste ring toont de minuten en de binnenste de uren. Het aflezen van een 6 uur horloge gaat verbluffend eenvoudig, maar geeft bovenal een unieke tijdsbeleving.


MeisterSinger No.6 Rodella Limited Edition


De MeisterSinger Rodella is wereldwijd beschikbaar in een gelimiteerde oplage van slechts 48 stuks. Het horloge heeft een stalen kast met een diameter van 43 millimeter, een Unitas 6498-1 uurwerk en kost ? 2.498,-. Kijk op Horloge.info/MeisterSinger voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk en bezoek MeisterSinger.de.