Blauwe Alpina Horological Smartwatch met Zwitserse basis

Alpina Watches introuduceerde vorig jaar haar eerste Horological Smartwatch, een mix tussen online technologie en offline Zwitserse traditie.  Het 2015 horloge met zwarte wijzerplaat heeft de looks van een klassieker en ziet er niet uit als een smartwatch met LED scherm. Je kunt er geen berichtjes op ontvangen en ook is het display niet via een touchscreen te veranderen van uiterlijk. En dat geldt nog steeds voor de 2016 versie, nu uitgevoerd in blauw.

Wat is dan de aantrekkingskracht? Vooral dat niet elke smartwatch eruit hoeft te zien als een mini mobiel voor je om de pols. De Alpina Horological Smartwatch is een mix tussen het traditionele Zwitserse horloge en een smartwatch, en daarmee, net als bijvoorbeeld de Smartwatch van Frederique Constant – overigens aangedreven door hetzelfde type kaliber en met hetzelfde display op 6 uur- een klasse op zich.

alpina_horological_smartwatch_pr_al-285ns5aq6_1

Dit jaar lanceert Alpina de smartwatch in een nieuwe esthetische uitvoering in de vorm van een blauwe zongeborstelde wijzerplaat en een bruine lederen band. De wat robustere indexen en wijzers met lichtgevendmateriaal zorgen voor een sportieve touch. Onder de blauwe wijzerplaat zit het MMT-285 Connected quartz uurwerk. Deze verbindt zich via Bluetooth met je smartphone, die als host dient om de gegevens op uit te lezen. Het horloge zelf geeft alleen de tijd, datum en een ‘nachtstand’ aan die met de kroon te bedienen is. Een belangrijke troef is een batterij die twee jaar meegaat. De Alpina Horological Smartwatch is dan ook geen aparaat dat elke nacht op het nachtkastje aan de oplader moet.

alpina_horological_smartwatch_pr_al-285ns5aq6_2

Wanneer het horologe is verbonden met een smartphone zijn de volgende functies actief:
Activity Tracking waaronder een stappenteller, calorieën verbruik  en de afgelegde afstand.
Sleep Tracking: Wanneer het horloge ‘s nachts gedragen wordt geeft de sleep traking functie informative over de tijd die is doorgebracht in diepe slap, in lichte slap of in waaktoestand. Deze functie werkt ook wanneer het horloge onder het kussen wordt gelegd.
Always On-Time & Date: Het horloge neemt de tijd van je smartphone over en toont automatische de tijd over. Bijvoorbeeld tijdens het reizen in verschillende tijdzones.
Smart Sleep Alarm: Dankzij het Sleep Tracking system herkent dit system je slaapritme en kan het de beste tijd bepalen om je te wekken, zodat je fris ontwaakt.
Get Active Alerts: Zit je te lang stil? Dit systeem heeft het in de gaten en herinnert je eraan dat het tijd is om in beweging te komen.  Een ‘Dynamisch Coach’ vult dit aan met tips en suggesties, afgestemd op het persoonlijke slaap- en waakritme. De Cloud-functie slaat de gegevens 30 dagen op.  De jongste functie is de Worldtimer waarmee de frequente reizer op de hoogte blijft van, bijvoorbeeld,  de tijd van het thuisfront door de woonplaats in te voeren in de app.

Prijs: € 1000
Meer informative: Alpina-watches.com