Tijdens de vandaag aflopende Cannes International Boatshow, presenteerde Blancpain een nieuwe uitvoering van haar iconische duikhorloge: de Fifty Fathoms met flyback chronograaf, dag-, datum- en maandaanduiding én maanstand. In het horloge huist het innovatieve Blancpain uurwerk 66BF8, dat door de kalenderopbouw, geleend van kaliber F185, uitermate geschikt is voor een duikhorloge.

Want uiteindelijk is de Fifty Fathoms in de basis een duikhorloge. Het model werd voor het eerst gemaakt in 1953, toen twee officieren van de Franse marine bij Blancpain aanklopten om een horloge te laten maken voor een elite onderdeel van ?gevechtsduikers?. De naam ?Fifty Fathoms?is te danken aan de originele waterdichtheid van 50 vadem of 91,45 meter. Sinds 2003 zijn de modellen waterdicht tot 300 meter, met een uitschieter in 2009 met de 500 Fathoms, die tot 1.000 meter waterdicht is.


Het gebruik van de kalender- en maanfase-opbouw van het kaliber F185 uurwerk van Blancpain, zorgt er bij deze Fifty Fathoms voor dat het verstellen van de kalender en maanstand via de door Blancpain ontwikkelde innovatieve knopjes in de bandaanzetten gaat, in plaats van via de gebruikelijke drukkers in de zijkant van de kast. Hierdoor kan de voor een serieus duikhorloge nodige waterdichtheid van 300 meter worden bereikt. Het gehele uurwerk, het automatische kaliber 66BF8, bestaat uit 448 onderdelen met een gangreserve van 40 uur.


Blancpain Fifty Fathoms ?5066F-1140-52B?De Fifty Fathoms ?5066F-1140-52B?, zoals het horloge in code heet, heeft een stalen kast met een diameter van 45 millimeter. De duikring, die er voor moet zorgen dat de tijd dat een duiker onder water is kan worden gemeten, is eenzijdig draaibaar om het per ongeluk verstellen ervan zo veel mogelijk te voorkomen. Zowel boven de wijzerplaat als in de zichtbodem is het horloge voorzien van ontspiegeld saffierglas.


Voor meer nieuws over Blancpain zie Horloge.info/Blancpain. Meer informatie over Blancpain en verkooppunten kunt u vinden op www.blancpain.com.