Als vooruitstrevend en hypermodern ons allemaal wat teveel worden, grijpen we graag naar allerhande van vroeger. Die hang vertaalt zich in de term ?vintage?, zogezegd ?ouderwets? maar op een stijlvol verantwoorde manier. Tweedehands kleding beet de spits af met (haute) couture pakjes uit moeder?s of grootmoeder?s tijd. Het succes van die zgn. ?verouderde? stijlen heeft ook de weg gevonden naar accessoires, waar horloges natuurlijk niet uit weg te denken zijn. Vintage is in.

Een klassiek dameshorloge knipoogt naar een periode waar alleen dames uit de elite bevoorrecht waren de tijd zélf te kunnen aflezen van horloges die  als ware juweeltjes ontworpen waren, en dus veel geld kostten. Een antiek dameshorloge oogt dus behoorlijk chique. De term vintage is ondertussen een eigen leven gaan leiden en we kunnen stellen dat deze quasi synoniem staat voor ?stijlvol, gewaagd, uniek?. Kwaliteiten die menig vrouw toegeschreven mogen worden. Dat had Amerikaans horlogefabrikant Hamilton vast ook in het achterhoofd bij de ontwikkeling van de collectie Lady Hamilton Vintage. Et voilà! Daar is dat magische woord al. En niet voor niets, want dit aparte dameshorloge is namelijk genoemd naar de originele Lady Hamilton, geïntroduceerd in 1908. Toen al was het aanbod van polshorloges voor dames een antwoord op de damesmode die in die tijd, en nog lang erna, geen jassen met binnenzakken bood waar je zakhorloges in kwijt kon.


Lady Hamilton Vintage in PVD-goud en staalDit onmiskenbaar vrouwelijke horloge is een feilloze samensmelting van traditionele techniek en hedendaagse expertise en materialen. Zo huist de kleine rechthoekige kast (15x28mm) het hedendaagse gebombeerde, krasbestendige saffier glas. Het ogenschijnlijk beetje botte design van de cijfers en relatief stompe wijzers, halen meteen een antieke reclameaffiche voor de geest. Fijne gravures op de kast zelf knipogen naar de juwelen van weleer. Dit dameshorloge zal de oogappel zijn van elegante vrouwen die graag hun persoonlijkheid benadrukken, met een vleugje hang naar nostalgie. Verkrijgbaar in 5 uitvoeringen en met wijzerplaat in wit of zwart, komt de Lady Hamilton Vintage tegemoet aan verschillende stijlbehoeften en statements. Drie modellen zijn voorzien van een PVD-coating in kleuren geel goud, rosé goud en zwart. Om nog meer sterretjes van in de ogen te krijgen, biedt Hamilton de mogelijkheid tot het toevoegen van diamanten.


Met het Lady Hamilton Vintage horloge, voortgedreven door een Zwitsers quartz uurwerk, kom je ongetwijfeld modebewust voor de dag, maar is er geen excuus meer om ?modebewust te laat? te komen? Lady Hamilton Vintage is verkrijgbaar vanaf ? 345,-. Zie voor meer nieuws en informatie over Hamilton: Horloge.info/Hamilton of www.hamiltonwatch.com.


© Tekst voor Horloge.info: Mylène Koppyn