Blancpain heeft een nieuwe editie van haar beroemde duikhorloge Fifty Fathoms gepresenteerd. Het horloge, met de naam Fifty Fathoms Ocean Blue, is in een gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks gemaakt en speelt de hoofdrol tijdens de tentoonstelling ter ere van het model dat Blancpain als sinds 1953 op de markt brengt.

Tot 28 februari is in Genève (Zwitserland) in het Cité du Temps een tentoonstelling te bezoeken over de geschiedenis van Blancpain?s beroemde model Fifty Fathoms. Voor het eerst zijn de belangrijkste modellen van dit legendarische duikhorloge onder een dak bij elkaar gebracht. De ster van de tentoonstelling is het nieuwe model Fifty Fathoms Ocean Blue. Deze exclusieve uitgave is gemaakt in een diep blauwe kleur waarmee de banden die de manufactuur uit Le Brassus heeft met de dieptes van de oceaan worden gevierd.
 
Blancpain is het onmiddellijk herkenbare ontwerp trouw gebleven. De cijfers, indexeringen en wijzers zijn van een lichtgevende laag voorzien waardoor ze mooi contrasteren met de kobaltblauwe wijzerplaat. Als verzekering voor ideale afleesbaarheid is deze lichtgevende laag ook aangebracht op de markeringen op de duikring en de indexen van de laatste 15 minuten. Een licht gebold krasvast saffierglas en de blauwe achtergrond van de in een richting draaibare duikring zorgen voor de ?finishing touch? van het gezicht van dit elegante sporthorloge.
 
het uurwerk met fraaie rotor van de Fifty Fathoms Ocean BlueDe 45 mm brede witgouden kast, voorzien van een kroonbeschermer, biedt plaats aan het Blancpain kaliber 1315 uurwerk met een gangreserve van 5 dagen. Door de saffierglazen zichtbodem is het mooi afgewerkte automatische uurwerk met de prachtige rotor te bewonderen. De rotor (het gewicht dat boven het uurwerk draait en voor de automatische opwinding zorgt) is vormgegeven en gegraveerd als het masker van een duiker. Ondanks het gebruik van de zichtbodem is de waterdichtheid er niet minder om, namelijk 300 meter.


De nieuwe Fifty Fathoms Ocean Blue is voorzien van een van blauw zeilcanvas gemaakte band met rubberen zoom en witgouden sluiting. Het is in een gelimiteerde oplage van 50 stuks beschikbaar en komt met een prachtig boek met kunstzinnige foto?s van de onderwaterwereld.