URWERK introduceerde de UR103 in 2003. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een icoon, een ?landmark?, een bron voor dromen en een statement als het gaat om vernieuwend horlogemaken. URWERK veranderde het concept tijdsweergave volledig. Geen enkel onderdeel uit de uurwerken is terug te vinden in reguliere mechanische horloges. URWERK herzag de tijd en wist het verstrijken ervan naar een hoger niveau te brengen: van zenuwachtig tikkende seconden, naar traag draaiende satellieten en telescopen die op haast natuurlijke wijze ? zoals de zon en de stand van de sterren ? de tijd weergeven. URWERK timmert al ruim een decennium aan de weg, maar is vooralsnog redelijk onbekend. Binnenkort wordt de UR103 collectie uitgebreid met een nieuwe soort: UR103T: de Tarantula!

De T in UR103T staat voor Tarantula, en is een verwijzing naar een van de grootste spinnensoorten ter wereld, ook wel vogelspin genoemd. Vroeger gingen er weleens verhaaltjes dat de spinnen meekwamen met bananen. Even geheimzinnig als indrukwekkend is deze spin ook één van de meest karakteristieke vormen uit de dierenwereld. De lichaamsvorm komt terug in het magistrale uurwerk van het nieuwe URWERK horloge. Bezien door het horlogeglas verrijst de donkere, perfecte vorm van deze ontzagwekkende geleedpotige, als hart van opnieuw een bewonderenswaardige creatie van het relatief jonge Urwerk.


URWERK UR103THet centrale titaniumelement uit de klassieke UR103 is hier vervangen door een nieuw ontworpen kruis van ARCAP, een donkere legering van koper en nikkel, waaraan de urensatellieten rondraaien. In tegenstelling tot de eerdere UR103 versies heeft de Tarantula vier uursatellieten in plaats van drie. Daardoor is alleen de tegenwoordige tijd te zien, over de periode van een uur, en niet de toekomstige of verleden tijd. Traditiegetrouw heeft de achterzijde van het horloge verborgen functies, in de vorm van een Control Board. Tarantula?s achterkant heeft een gangreserve indicator, twee tellers (voor 15-minuten en seconden voor het exact instellen van de tijd), en een fine-tuning schroef voor de gewenste afstelling. Het Control Board is onzichtbaar wanneer het horloge gedragen wordt.


Met deze zwarte versie van de UR103 wil URWERK de wereld veroveren. Tarantula is coming for you! Nu maar hopen er eentje aan te treffen tussen de bananen.