Baselworld 2017: Twee nieuwkomers binnen de Omega Speedmaster familie

Zestig jaar na de introductie van de allereerste Speedmaster is deze chronograaf nog steeds een inspiratiebron. Elke nieuwe Speedmaster van de zeer uitgebreide familie draagt de ziel en ontwerpinspiratie van de voorgaande modellen in zich. Bij de nieuwe Speedmaster Automatic is dit direct te zien aan de wijzerplaat. Omega Speedmaster 304.32.44.51.01.001_C

De opvallende minutenmarkering op dit edelstalen horloge werd voor het eerst gebruikt bij een Speedmaster model uit 1968. Het verwijst naar het erfgoed van de Speedmaster in de autosport en wordt nu opnieuw uitgebracht op een matzwarte wijzerplaat. Andere opvallende kenmerken zijn onder andere de oranje accenten en de 18K witgouden wijzers met pijlvormige punt en afgeschuinde randen. De wijzers zijn voorzien van witte Super-LumiNova.

De kast met een doorsnede van 44,25 mm is iets dunner dan eerdere versies, wat mede is te danken aan ontwikkelingen op het gebied van het saffierglas. De gepolijste keramische lunette is voorzien van een geborstelde Liquidmetal® tachymeterschaal en letters in dezelfde opvallende oranje kleur als de laklaag op de wijzers en de punt van de secondewijzer.

Het horloge wordt gedragen op een zwarte lederen polsband die is voorzien van een oranje rubberen tussenlaag. Met een pons zijn vervolgens microperforaties aangebracht, waardoor het opvallende oranje rubber te zien is. Dit zorgt voor een sportieve uitstraling en laat lucht door, wat het draagcomfort vergroot. Omega Speedmaster 304.32.44.51.01.001

 

De Speedmaster Automatic is opnieuw een Speedmaster model met Master Chronometer-certificering. Het horloge wordt aangedreven door kaliber 9900 en voldoet aan de hoogste normen op het gebied van precisie, prestaties en magnetische bestendigheid van de Zwitserse horlogerie. Het is dan ook goedgekeurd door het Zwitsers Federaal Instituut voor Meteorologie (METAS).

Prijs Speedmaster Automatic (ref. 304.32.44.51.01.001) € 7.265

324.28.38.50.02.002_close-up

Een tweede sneak preview is de Omega Speedmaster 38 mm. De bijnaam van dit damesmodel is “Cappuccino”. De kast van edelstaal en 18K Sedna™ goud wordt gedragen op een taupekleurige lederen band. De kast zelf heeft veel prachtige details. Een interessant kenmerk van dit horloge is de diamant-pavé lunette van bruin aluminium, die is voorzien van een tachymeterschaal. Het horloge is voorzien van een tweekleurige wijzerplaat met ovalen subdials – een verwijzing naar het Omega logo – in een bruine tint. Op de wijzerplaat is verder een ovaal datumvenster ter hoogte van de 6 geplaatst. De baton- wijzers en markeringen zijn vervaardigd uit 18K Sedna™ goud. Op de achterkant van de kast is het iconische zeepaardmedaillon van de Speedmaster gestanst. Het horloge wordt aangedreven door de OMEGA kaliber 3330 met Co-Axial-technologie en een siliconen balansveer.

324.28.38.50.02.002_C

Meer informatie: Omegawatches.com