Als een publiek vol is van een bepaald ?iets?; een persoon of een product, spreekt men over een ?manie? of in het Engels ?mania?. Denk ?Beatlemania? bijvoorbeeld. Een gergelijk samengestelde term gaat bij deze ook op voor horloges van Balmain, en wat voor de dames betreft wel één in het bijzonder: de Balmainia Chrono Lady. Ongetwijfeld zal dit pareltje collectieve bewondering en waardering teweeg brengen.

Balmainia doet passies losbarsten sinds het ontstaan ervan in 2006. Tot grote vreugde van de liefhebbers, en zij die het zullen gáán liefhebben, presenteert het horlogemerk uit St-Imier deze collectie onder een nieuw licht met een zeer weelderige versie van de Chrono Lady.
Wanneer een lijn bij Balmain wordt herbewerkt, gebeurt dat grondig maar zonder ooit de oorspronkelijke aard te verliezen. Geen afkooksel van een reeds bestaand model door gebrek aan inspiratie, integendeel; een grondig en doordacht herontwerp van een horloge waarbij bewaard blijft wat het model maakte tot blikvanger. Alles wat heeft bijgedragen tot het succes van Balmainia, zoals de imposante horlogekast en de weelderige wijzerplaat, komt dus ook weer terug in de nieuwe modellen. De rest betreft een (her)ontdekking.


Balmainia Chrono LadyZo is de lunet met punten versierd en prijkt de naam Balmain als geschroefd op de linkerzijde van de kast. De verzilverde wijzerplaat behoudt de klassieke toets met de verheven en vloeiende Arabische cijfers, uiteraard overkoepeld door saffierglas. Nieuw is tevens de horlogeband met dubbele druksluiting voor meer comfort en functionaliteit. Ongewijzigd blijft de kast, bestaande uit gepolijst roestvrij staal 316L, die zich als een passe-partout  aanpast aan de persoonlijke keuze van wijzerplaten, respectievelijk met klassieke verzilverde arabesken, zwart gelakt, wit parelmoer en zwart parelmoer. Daar kan dan zelfs een bandje naar persoonlijke smaak bij gekozen worden; in roestvrij staal of van siliconen in zwart of wit. Als het nog iets meer mag schitteren, is de lunet verkrijgbaar met 34 Wesselton diamanten, grafisch verdeeld over de ring in groepjes van 2 en 3 stenen.


Balmain "Balmainia" Chrono Lady


Sportief, stads en uitbundig, en vanaf nu aldus in overtreffende trap, drukt Balmainia Chrono Lady haar weelderigheid op verschillende manieren uit. Balmainia; een aanstekelijke waanzin? Het lijkt al verdraaid moeilijk niet verliefd te worden op dit horloge in al haar facetten. Aanbevolen winkelprijs: van ongeveer ? 500,- tot ? 1.200,- (met diamanten). Zie voor meer informatie over Balmain Horloge.info/Balmain en www.balmainwatches.com.


Tekst © voor Horloge.info: Mylène Koppyn.