Azimuth komt tijdens Baselworld (18 t/m 25 maart a.s.) met een nieuwe collectie extreme duikhorloges. Het merk maakte de ?duikers? in samenwerking met de Mexicaanse ontdekkingsreiziger Fernando Alberto Lozano Andrade, die de Xtreme-1 Deep Diver mee zal nemen op zijn volgende expeditie.

Fernando Alberto Lozano Andrade kent geen grenzen. Hij beklom in 1984 de 5.032 meter hoge Popocatepetl, stond in 2005 op de top van de Licancabur vulkaan (5.916 meter) en zal binnenkort proberen de Ojos del Salado te gaan beklimmen. Deze Ojos del Salado is met 6.896 meter de hoogste nog actieve vulkaan ter wereld en ligt op de grens tussen Chili en Argentinië. Hij is ook van plan als eerste persoon ooit te gaan duiken in het mysterieuze meer dat in de krater van de vulkaan ligt, en het te documenteren. Als hij hierin slaagt, zal hij een nieuw wereldrecord duiken op grote hoogte vestigen.


Bij een dergelijk missie weet Fernando uit ervaring dat het van levensbelang is goed materiaal bij zich te hebben. Daarom koos hij er voor Azimuth bij te staan bij het maken van een collectie horloges die hem kunnen vergezellen tot de top van de Azimuth Xtreme-1 3TZhoogste berg maar ook tot de bodem van het diepste meer. Het resultaat is de Xtreme-1 collectie, die bestaat uit 3 modellen: de Sea Hum GMT (met tweede tijdzone), the Sea Hum 3TZ (met 3 tijdzones) en de Deep Diver.


De Sea Hum 3TZ is een horloge dat tegelijkertijd de tijd in 3 verschillende tijdzones kan weergeven (normale tijd, tweede uren wijzer via interne 24 uurs schaal en via de 24 uurs schaal op de duikring) en is waterdicht tot 500 meter. De Sea Hum GMT biedt twee tijdzones maar is waterdicht tot wel 1.500 meter. Beide horloges hebben een automatisch ETA 2836 uurwerk met een gangreserve van 46 uur. De horloges hebben een 45 millimeter brede stalen kast – waarbij de GMT is uitgerust met een heliumventiel ? tweezijdig ontspiegeld saffier glas en urenmarkeringen en extra grote wijzers die zijn voorzien van Super-LumiNova voor optimale afleesbaarheid onder alle omstandigheden. De horloges kunnen naar keuze met een zwarte of blauwe wijzerplaat en een stalen of rubberen band worden geleverd.


Azimuth Xtreme-1 Deep Diver - klik aan voor een vergrotingDe ?crème de la crème? van de Xtreme-1 lijn is de Deep Diver, die is uitgevoerd met een vierkante titanium kast; iets wat zelden voorkomt bij duikhorloges omdat vierkante kasten traditioneel extreem moeilijk waterdicht te krijgen zijn. Het is Azimuth echter gelukt dit probleem te tackelen door in de kast een aparte capsule in te bouwen die het ETA 2826 uurwerk met extra grote datumaanduiding in zich draagt. De Deep Diver is 46 millimeter breed en waterdicht tot 2.000 meter, doordat ook dit horloge voorzien is van een heliumventiel. Dit ventiel zorgt er voor dat bij duiken op extreme diepte de druk in het horloge kan worden verlaagd, zodat het ontspiegelde saffier glas er niet uit gedrukt wordt. De Deep Diver komt aan een rubberen band.


Voor meer informatie over Azimuth zie www.azimuthwatch.com. Voor verkoopinformatie in de Benelux zie www.davisimmo.eu.