Het door de Nederlandse ondernemer René van Ass opgerichte Zwitserse merk Aspen introduceert een nieuwe variatie op het model ?One: de Aspen One ?Moguls?, het Amerikaanse equivalent van de ?Buckelpiste?. Het uiterlijk van deze Aspen One is geheel naar voorbeeld van de afdaling voor ?Dare Devils?: volledig gebobbeld.

De Aspen One Moguls is voorzien van een even bobbelig oppervalk als een bucklepiste, in dit geval echter niet met sneeuwhobbels maar 466 briljant geslepen diamanten, tezamen goed voor 6,2 karaat. Er is keuze uit diverse kleuren diamant: bruin, wit, zwart, geel of champagne. De hele collectie Aspen One?s bestaat uit 16 verschillende uitvoeringen. Alle modellen van Aspen One onderscheiden zich van elkaar door unieke kenmerken maar hebben ook overeenkomsten, zoals de kastdiameter van 45 millimeter, het gebruik van het ETA 2894-2 automatische chronografenuurwerk, een openklapbare kast waaronder zich een speciaal kompas bevindt, een afwijeknd gekleurde ?4? om aan te geven dat de pistes in Aspen om 4 uur dicht gaan, saffier glas aan alle kanten en de doos met o.a Castelijn & Beerens horlogehandschoenen en en tweede band voor tijdens het skiën, dan wel après-skiën.


Aspen One Moguls met bruine diamanten


Totaal worden er 3.267 exemplaren van de Aspen One gemaakt, gelijk aan de hoogte van de Aspen Mountain (in feet). Als ode aan de berg krijgt elke koper van een Aspen One een subtiele maar eervolle vermelding op een speciale plek bovenop Aspen Mountain, waar de naam van de eigenaar op een monument wordt ingegraveerd. De rosé gouden Aspen One Moguls meet 45 millimeter en kost ? 55.000,-. Voor meer informatie over het merk zie www.aspenjewelryandwatches.com. Voor verkoopinformatie kunt u terecht bij Steltman Watches via www.steltman.nl.