Archimede is onder liefhebbers en verzamelaars van horloges een bekend horlogemerk. Het is één van die horlogemerken die originele mechanische horloges voor een leuke prijs maakt en door de openheid en toegankelijkheid van de eigenaar (in dit geval de familie Ickler uit het Duitse Pforzheim) veel fans heeft op horlogefora in heel wereld. Het nieuws wordt er altijd besproken, waardoor een leuk klein merk geen groot reclamebudget hoeft te hebben.

Omdat Horloge.info haar oorsprong kent op het Nederlandstalige horlogeforum Horlogeforum.nl, is het merk Archimede bij de redactie goed bekend en als er nieuws te melden is, doen we dat ook graag. In dit geval over de nieuwe SportTaucher met toevoeging ?M?. Het verschil met de eerder uitgegeven SportTaucher ?A? is dat de ?M? een geheel stalen duikring heeft, waardoor het horloge er stoerder uit is komen te zien. De eenzijdig draaibare, grotere duikring past goed bij de rest van het karakter van de SportTaucher, waarvan ook de 41,5 millimeter brede stalen kast, duidelijke wijzerplaat en de 300 meter waterdichtheid stoer genoemd mag worden. Het horloge beschikt verder over het betrouwbare automatische ETA 2824-2 uurwerk en heeft saffier glas boven de wijzerplaat (naar keuze in zwart of blauw).


Archimede SportTaucher 'M' met blauwe wijzerplaat


De Archimede SportTaucher ?M? kan met een echt haaienlederen of rubberen horlogeband worden besteld voor ? 595,- of met een stalen band voor ? 715,-. Archimede horloges zijn in Nederland verkrijgbaar bij Horloge Platform Nederland in Den Haag, of online via de website van Archimede.