Sommige zinnen hoef je niet te vertalen. De slogan van horlogemerk ?Uhr? bijvoorbeeld: ?Uhren von Uhr?. Een Duits horlogemerk uit ?Schwabenland?, waar de inwoners net zo spaarzaam schijnen zijn als Schotten. Vandaar dat het ook logisch is, dat uit die deelstaat het horlogemerk Uhr komt: ze maken volgens eigen zeggen kwalitatief hoogwaardige mechanische horloges, tegen een meer dan interessante prijs.

Dat zeggen er wel meer, maar bij het nieuwe model ?461? van het Duitse horlogemerk is het niet te ontkennen. De 461 is een tot 200 meter waterdicht duikhorloge met chronograaf via een automatisch Valjoux/ETA 7750 uurwerk. Dit uurwerk geeft het horloge ? buiten de mogelijkheid om tijden tot 12 uur lang te meten ? ook een dag- en datumaanduiding mee. De kast van het horloge meet 43 millimeter en is gemaakt van staal, waarbinnen (en boven de wijzerplaat) een interne duikring zit, die via de kroon op 10 uur te verdraaien is. Het glas is saffier en de drukkers van de chronograaf én de gewone kroon, zijn voor extra waterdichtheid verschroeft aan de kast en moeten voor gebruik eerst worden losgeschroefd.


Als extra designelement is de duikring met carbon ingelegd en de indexeringen en wijzers zijn natuurlijk voorzien van lichtgevende pasta. Dit alles (inclusief  5 jaar garantie) presenteert Uhr voor slechts ? 499,-. En dat? is inderdaad erg veel horloge voor het geld! Wat de redactie van Horloge.info verder aansprak over Uhr is de naam van de website: Uhr.info.