Het Duitse horlogemerk Archimede, dat onder andere bekend staat om de uitgebreide collectie pilotenhorloges, kwam in 2008 met een historisch vrijwel correcte uitvoering van de historische Fliegeruhr, met de naam 42H. In lijn met de huidige trend van kleinere horloges, komt Archimede nu met de 3 millimeter smallere 39H.

‘H’ staat bij beide modellen voor ?Historic?, omdat de wijzerplaat historisch correct niets anders dan de indexering en cijfers toont en geen datum heeft, maar wel voorzien is van grote geblauwde wijzers gevuld met lichtgevende pasta. De 39 millimeter brede 39H heeft een gesatineerd stalen kast met saffierglas boven de wijzerplaat en een gemakkelijk bedienbare, extra grote ?pilotenkroon?. In en onder de kast is het horloge (begrijpelijk) minder historisch correct: het herbergt een modern automatisch ETA kaliber 2824 uurwerk, dat zichtbaar is door een glazen zichtbodem.


De Archimede Pilot 39H kost ? 435,- met een lederen horlogeband en ? 555,- met een stalen band. Archimede horloges zijn in Nederland verkrijgbaar bij Horloge Platform Nederland in Den Haag, of online via de website Archimede-Uhren.de.