Op 1 januari 2012 gaat de Dakar Rally weer van start, dit keer vanuit Mar del Plata in Argentinië. Tim Coronel ? TW Steel ambassadeur van het eerste uur ? is druk bezig zijn buggy klaar te maken voor de start van de Dakar Rally. Tijdens de dollemansrit door de woestijn zullen velen falen, maar Tim heeft bewezen een ongelooflijk doorzettingsvermogen te hebben en wist de afgelopen 4 deelnames dan ook de finish te halen.

TW Steel brengt al sinds 2007 speciaal voor Tim Coronel in de Dakar Rally een Limited Edition horloge uit. Ook dit jaar, en weer is er gekozen voor een horloge uit de Canteen Style Collection, maar dan wel met een geheel nieuwe kleurstelling. Nieuw voor de collectie is de leisteen grijze stalen kast met titanium plating en de wijzerplaat met felgroene details. De ?Coronel Dakar? komt uit in een 100 stuks gelimiteerde editie met een afmeting van 45 millimeter en 400 stuks van 50 millimeter.


De 50 millimeter versie is daarbij ? als eerste horloge ter wereld ? voorzien van het Miyota 6S20 uurwerk, dat een diameter heeft van 15 lignes (bijna 35 millimeter). Door de haast 4 millimeter grotere omvang van dit uurwerk, komen de chronograafindexen verder uit elkaar te staan dan voorheen (en in het 45 millimeter model), wat de grotere horloges een meer ruimtelijke uitstraling geeft.


TW Steel Coronel Dakar 2012 Limited Edition


De 45 millimeter TW Steel Coronel Dakar 2012 heeft als naam TW908 meegekregen en kost ? 399,-. Voor de 50 millimeter TW909 moet ? 439,- worden betaald. Volg en steun Tim Coronel op weg naar zijn 5de Dakar finish op 15 januari in Lima (Peru): TimCoronel.nl. Zie voor meer nieuws en informatie over TW Steel Horloge.info/TW-Steel en bezoek TWSteel.com.