Omega heeft het eerder dit jaar in de Omega Planet Ocean Chronograaf geïntroduceerde co-axiale kaliber 9301 nu ook gebruikt voor de nieuwe Speedmaster modellen, de horloges die in 1969 als eerste op de maan waren. Deze iconische chronograaf, die in staal al ruim 50 jaar haast hetzelfde stoere uiterlijk heeft, is er nu ook in warm oranje goud: uniek voor Omega en perfect passend bij de komende kerstdagen.

Het geheel door Omega zelf ontwikkelde co-axiale kaliber 9301 heeft als opvallende feature, dat de chronograaf minuten- en urenteller op dezelfde subwijzerplaat zijn geplaatst, waardoor het aflezen van verstreken tijd heel natuurlijk is ? alsof de normale tijd wordt afgelezen. Deze nieuwigheid werd eerder dit jaar geïntroduceerd in de Omega Planet Ocean Chronograaf (lees Horloge.info). Het uurwerk is voorzien van een siliciumbalans, waardoor het geen last heeft van magnetische velden en door de veerkrachtigheid van het materiaal kan de balans betere prestaties leveren en is nog nauwkeuriger. Het uurwerk heeft voor de uren een eigen verstelmogelijkheid, zodat voor het bijstellen van de zomer- of wintertijd of bij het passeren van een tijdzone, de accurate tijdsaanduiding via minuten en seconden niet hoeft te worden verstoord.


De nieuwe uitvoering van de Speedmaster Moonwatch Chronograph is ook voorzien van dit uurwerk. Voor kerstmis introduceert Omega een uitvoering in een eigen legering 18 karaat oranje goud, dat is samengesteld uit 75% goud en 24% koper, waardoor de bijzonder warme oranje tint ontstaat. Het overige procent bestaat uit zilver en platina, waarvan het platina zorgt voor extra hardheid en oxidatie helpt tegengaat.


Omega Speedmaster Moonwatch Chronograph Co-Axial calibre 9301 in oranje goud


De verkoopprijs van de Omega Speedmaster Moonwatch Chronograph Co-Axial calibre 9301 in oranje goud is op het moment van publicatie nog niet bekend (update volgt maandag). Zie voor meer informatie en nieuws over Omega Horloge.info/Omega of OmegaWatches.com.