Het begin dit jaar op de markt gekomen horlogemerk WeWood, is één van de meest opvallende nieuwkomers op horlogegebied van 2011. De houten horloges van het merk gaan als warme broodjes over de toonbank en de kopers krijgen ? buiten een zeer origineel horloge ? ook nog een goed gevoel: voor elk verkocht horloge plant WeWood een boom.

Het van origine Italiaanse horlogemerk hecht veel waarde aan duurzaamheid en maakt haar horloges daarom zo veel mogelijk van hout. De daarvoor gekapte bomen worden door het merk ruimschoots goedgemaakt, door voor elk verkocht horloge een boom te planten. De We Wood horloges zijn er in drie modellen en in verschillende kleuren. De verschillende kleuren zijn op natuurlijk basis, daar ze afkomstig zijn van de verschillende houtsoorten die WeWood gebruikt. Door de nerf van het hout zijn alle horloges ook nog eens uniek; zelfs het seizoen waarin het hout is gerooid bepaald mede hoe het horloge oogt. En omdat WeWood de verschillende houtsoorten met elkaar combineert, zijn er vele variaties mogelijk.

Aan de horloges zijn slechts enkele onderdelen niet van hout, zoals het quartz uurwerk van Miyota en het minerale glas. WeWood horloges kosten tussen de ? 89,95 en ? 99,95. Kijk voor meer informatie over het merk op We-Wood.us.