Alfex presenteert met de Black Light het eerste horloge in de wereld met een driedimensionale wijzerplaat. De uit de minutenindexering naar voren stekende urenmarkeringen zijn gemaakt van saffier glas en zweven boven de wijzerplaat, waardoor de wijzers er onder door kunnen glijden. En omdat de urenmarkeringen voorzien zijn van Super-LumiNova® is het aflezen van de tijd ?s nachts een sensationele ervaring!

De naam Black Light is een oxymoron, een combinatie van twee woorden die elkaar in letterlijke betekenis tegenspreken. Men gebruikt deze wijze van spreken alleen als de contradictie met opzet is gekozen om daarmee de veelzijdige inhoud of functionaliteit te onderstrepen. Het nieuwe ontwerp van Alfex is zeer functioneel ? zowel overdag als ?s nachts. Alfex Black LightDe roetzwarte wijzerplaat verspreid fel licht en het unieke driedimensionale ontwerp laat de drager haast onderdompelen in het horloge. De Black Light is uiterlijk van verbijsterende schoonheid en een absolute must voor iedere designliefhebber.


De Black Light is ontworpen door Ivo Vaz, in samenwerking met de HEEA, de Zwitserse Academie voor Toegepaste Kunst. Het horloge is ?Swiss-Made?, gemaakt van anti-allergisch roestvrij staal en heeft een ETA uurwerk. De kast komt in twee variaties ? staal en zwart (IP gecoat) ? en is tot een druk van 5 atmosfeer waterdicht. Op de kast zit een antireflectief saffier glas.


De Alfex Black Light is vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar en gaat ? 499,- kosten.