2 x gelimiteerd: HYT H1 Antoine Griezmann en de HYT H4 Panis-Barthez Compétition

HYT heeft voor het eerst twee ambassadeurs uit de sportwereld gekoppeld aan twee limited edition modellen. De Franse voetballer Antoine Griezmann en Panis-Barthez Compétition, het raceteam van Olivier Panis en Fabien Bart zijn geeerd met een horloge dat de naam van de sporters draagt. HYT H1 Antoine Griezmann en de HYT H4 Panis-Barthez Compétition

Om de Franse 26-jarig Antoine Griezmann wordt de afgelopen transferperiode geknokt door de voetbalgrootmachten en Olivier Panis en Fabien Barthezde waren afgelopen decennia bepalend binnen de Formule 1. “Wie voor HYT kiest, kiest voor een horlogemaker die disciplines en generaties overschrijdt”, sprak Grégory Dourde, CEO van HYT. “Ons startpunt en onze inspiratie zijn mensen en de emoties die zij en onze creaties oproepen. We zijn ongelooflijk trots om dergelijke grote sportieve talenten tot onze  fans te mogen rekenen en we wilden onze dankbaarheid daarvoor uitdrukken middels het  creëren van een HYT limited edition watch.”

HYT-H4-PBC-Mush-300-RGBIn 2013 lanceerde HYT zijn H2 Collection, geboren uit een nauwe samenwerking met Audemars Piguet Renaud Papi en onder leiding van de Italiaans- Zwitserse horlogemaker Giulio Papi. Het partnerschap werd in 2015 verlengd om HYT’s baanbrekende werkzaamheden in vloeibare technologie verder te ontwikkelen en om een nieuwe collectie te ontwikkelen. Dit werd de H3. Ook uit 2015 is de H4 en de Skull collectie.HYT 2

De kern van het HYT’s uurwerk bestaat uit twee flexibele reservoirs met een capillaire werking. In de een is een gekleurde vloeistof geplaatst, in de andere een transparante. Via een zuiger aan de linkerzijde wordt één vloeistof gecomprimeerd terwijl de andere expandeer,t wat resulteert in beweging van de vloeistoffen. Naarmate de uren verstrijken beweegt de gekleurde vloeistof voorwaarts. Tot het scheidingspunt tussen de twee vloeistoffen. Vanaf 18:00 gaat de gekleurde vloeistof achteruit, terug naar zijn oorspronkelijke positie. Op deze manier is de tijd af te lezen.

Het nieuwe horloge binnen de H1 reeks, waarvan het eerste model in 2012 in Basel werd gelanceerd, weerspiegelt alle kwaliteiten van zijn naamgenoot: De HYT H1 Antoine Griezmann (ref. 148-DB-07-BF-FW) is sportief, elegant en technisch uitmuntend. Het horloge is uitgevoerd blauwe PVD en DLC titanium en is voorzien van het logo van Antoine Griezmann op het saffieren kastdeksel. In dit uurwerk beweegt een blauwe fluorescerende vloeistof in een 48,8 mm zwarte behuizing van satijn afgewerkt titanium en heeft een blauwe lunette. Het horloge is waterdicht tot 100 meter en kent een zeer gelimiteerde uitgave van 20 stuks.

HYT 1HYT-H4-PBC-Mush-300-CMJN-JPEG
De HYT H4 Panis-Barthez Compétition heeft met 51mm een ware XL maat. De kast en de bezel van de naar het F1 duo genoemde horloge is zwart DLC titanium. De kroon op 4.30 activeert het dynamo systeem, die op 2.30 de complicaties waaronder de kleine seconde op 9.30 uur. Op 2.30 is de resterende gangreserve af te lezen. De waterbestendigheid bedraagt 50 meter en ook dit model (ref. 151-DL-08-GF-RN) kent een exclusieve oplage van slechts 20 stuks.

Prijzen op aanvraag.
Meer informatie: HYTwatches.com