Seiko heeft al bijna 100 jaar ervaring in het bouwen van mechanische polshorloges, het was in 1913 dat het eerste mechanische polshorloge van Seiko het levenslicht zag. Om de toenemende trend van mechanische horloges in de middelste prijsrange te voeden presenteert Seiko voor alle liefhebbers van automatisch-mechanische horloges twee modellen.

Het automatische herenmodel SRP013K1 is niet alleen qua prijs opvallend (adviesprijs ? 279,-), ook de keurrijke retro-look springt in het oog. Zachte pasteltinten worden afgewisseld door rode en metaalkleurige indexeringen. Helemaal niet retro is de tijdaanduiding: grote Arabische cijfers voorzien van LumiBrite op elk tweede uur zorgen voor een duidelijke afleesbaarheid, zowel overdag als ?s nachts. Het horloge is voorzien van het kaliber 4R16 uurwerk met een gangreserve van 50 uur en is ook verkrijgbaar met een zwarte plaat.
 
Bij het automatische duikershorloge SKZ253K1 gaat het sportieve uiterlijk gepaard met alles dat het hart van een sport- en techniekliefhebber sneller doet slaan. Met het automatisch-mechanische kaliber 7S36, dat ook in sommige modellen van de beroemde ?Monster? familie huist, is het voorzien van een betrouwbaar uurwerk. De ?Duiker? heeft een geschroefde kroon en kastbodem en een draaibare lunet waardoor de duiktijd kan worden gemeten. De grote uurindexen van LumiBrite garanderen een optimale afleesbaarheid in het donker.


Deze duiker heeft een adviesprijs van ? 529,- en is ook met gele wijzerplaat (SKZ251K1) en met helemaal zwarte kast en zwarte band (SKZ255K1) verkrijgbaar.